Mör

Nu har jag riktigt skönt möra ben efter spinningen. Det var ett ganska jobbigt pass, men jag orkade köra på hela vägen. High five!

Jag kommer att sova gott inatt, helt klart. Är så underbart att sova efter man har tränat. Ska se Paradise Hotel först, dock. Och spela lite Betapet.

Puss!


London Calling - November

Här är mina inlägg från min London-blogg i november förra året: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.5422325

Inte så värst munter läsning, kommer ihåg precis hur jag kände.

Återblickar

För ett år sedan vid den här tiden tillbringade jag min sista vecka i London innan jul. Jag hade precis sagt upp mig hos min värdfamilj och bokat flyg hem. Kvällen jag flyttade ut var ganska odramatisk, jag sade hej då till flickorna och pappan. Mamman var inte hemma, lika bra det. Jag tror att hon drog sig undan med flit. Hon verkade då fan inte bry sig speciellt mycket...

Jag tog tunnelbanan till South Kensington, där Thea tog emot mig. Jag bodde där över helgen och sedan flyttade jag in hos Nina i ett par nätter och därefter bodde jag hos Maja de två sista nätterna. Jag hade beställt taxi till flygplatsen runt halv sju på morgonen, den 28:e november. Det var knappt någon som visste att jag skulle komma hem. Inte ens M, som fick en rejäl (och glad) överraskning när jag knackade på hemma hos honom, bara sådär.

Jag hade en bra höst i London, om man inte tänker på strulet med familjen. Mamma kom på besök och jag fick nya, härliga vänner. Jag hann lära mig tunnelbanan och fick en god inblick i den engelska livsstilen. Jag är så glad att jag vågade ta steget att åka iväg, helt själv.

När jag väl var hemma i Sverige kände jag hela tiden en längtan till London, jag ville verkligen tillbaka. Det fanns inget annat alternativ. London har påverkat mig så enormt mycket och gör det antagligen fortfarande.


Ska försöka blicka tillbaka lite nu och då, för att på något vis reflektera över och sammanfatta mitt år i London. Har redan "missat" tre månader, men det var ju inte förrän i januari det roliga började på riktigt. Då hade jag fått mina "baskunskaper" i livet som au pair och fått lite koll på staden. Då var jag ingen gröngöling längre.

Fortsättning följer...

Toppenhelg!

Jag har haft en riktigt bra helg, med riktigt bra sällskap! :)

Pepparkakorna blev bra, vi bakade för ett halvt kompani! Drack roséglögg också, smaskens. Blev Blossa också, såklart. Med russin! Efter ett par timmars bakning traskade vi hem till Tarzan för att se Barcelona - Real Madrid. På vägen dit fastnade vi på Max, vi var hungriga. Fy tusan, så gott det var!

Barcelona vann med 1-0, det gillas! Vi lekte lite frågesport också, jag fick 7/12 men kunde fått bättre. Nästa gång, då jäklar! ;)

Modo vann igår också, så underbart! Måste försöka se en match när jag är hemma vid jul, helt klart. Är ju ren magi att se Foppa och Näslund på isen tillsammans. Kärlek, det är vad det är!

Imorgon har vi föreläsning. Kanske bäst att tänka på refrängen snart, jag är trött.

Puss!

Folkdans is the shit!

Igår var det danskurser på Kåren, det var bugg och folkdans som stod på schemat. Det var skitkul!! Vi bjöds även på svensk lunchbuffé, med pyttipanna, palt och pannkaka. MUMS! God mat, dans och ytterst trevligt sällskap - kunde knappast bli bättre! :)

På kvällen blev det bio. Vi chillade en stund på Kalles först innan vi gick och såg "Luftslottet som sprängdes". Den var riktigt bra, precis som de andra två filmerna i triologin. Listbeh Salander är förbannat jävla bra!

Efter bion gick jag upp till Kåren, trodde jag hade missat typ allt men så var icke fallet. Strax efter midnatt drog de igång med folkdans. Rätt otippat, att man skulle dansa schottis halv två en lördagsnatt... var en av de roligaste kvällarna på länge! :) Även denna gång var sällskapet ytterst trevlig, jag hade riktigt kul! Fick sällskap hem också, very nice! Var inte så sugen på att gå hem ensam i kylan och mörkret, kändes lite läskigt. Jag stupade i säng så fort jag kom innanför dörren, var helt slut - men nöjd!

Strax vankas det pepparkaksbak och adventsmys med några i klassen, det gillas! :) Sen blir det fotboll, Él Clasico, såklart! Heja Barcelona!

Var jättemycket folk på stan förut idag. Det är ju skyltsöndag. Ett ekipage med häst och vagn har klapprat förbi nedanför mitt fönster ett antal gånger nu, blir lite avis, jag vill också åka!

Well, I have to go now.

Puss!

Guld och gröna skogar

I torsdags hoppade jag på bussen ner till Umeå för att hälsa på Jenny och se Lars Winnerbäck! :)

Konserten var jättebra, Winnerbäck är helt fantastisk! Något som fascinerade mig och som jag blev glad över var att han såg så glad ut hela tiden, han verkade ha roligt på scenen. Han är ett geni. Han berörde mig. Jag är så glad jag var just där, just då.

Idag följde jag med Jenny till universitetet och sen gick vi en sväng på stan. :) Vi tittade på massa julsaker och käkade lunch på Subway - GOTT!

Ikväll blev det innebandymatch, vinst med 5-2 för Wibax Patriots, nice! ;) Det var en jämn och bra match, men jag och Suzie ögnade igenom matchprogrammet sisådär 25 gånger också, haha! Det fanns många fina bilder där, eller hur, Suzie? ;)

Efter matchen gick jag hem och unnade mig lite mangoglass. Sweet!

Snart blir det sängen. I need to sleep!

Puss!

So selfish

Saknar jag dig? Saknar jag oss?

Jag vet inte. Vet inte vad som hände igår, varför jag reagerade som jag gjorde. En bagatell, kan tyckas, men ändå kom den där klumpen i magen och halsen.

Varför?


Reklam

Haha! Spana in den här videon; http://www.youtube.com/watch?v=FgBwdc-2xEY&feature=related

Det är en kille som heter Kjell (komiker, antar jag) som ger igen på Postens direktreklam. Jag älskar hur kvinnan i andra änden reagerar, haha!

På tal om Posten, så lämnade jag in ett CV där idag. Vore grrreat om jag kunde få sommarjobb (och kanske till och med extrajobb) där ju.

No promises

För jag lovar ingenting, det är det enda jag kan hålla.
Men jag känner någonting, jag är så gott som förtrollad av.


( Om tiden vill ifatt - Lars Winnerbäck )


Min måndag

Pja, den började inte bra. Jag försov mig! Vaknade ca 8:41 och vi börjar 9:00 och alla föreläsningar etc. är obligatoriska i den här kursen. Så... det var bara att hoppa i kläderna och knata iväg, jag tog med mig ett äpple som frukost. Blev ca 25 minuter sen, men hade tydligen inte missat så mycket. Som tur var slutade vi rätt tidigt, så jag gick hem och åt riktig frukost, gröt och mackor. Sedan knatade jag tillbaka för ännu en föreläsning som började 13:00.

Det gick ganska bra på boxningen, det var kul, som sagt :)

Imorgon ska jag tvätta, lämna in ett CV och hämta ut ett reportagecage. Ska göra en radiointervju på onsdag, lite spännande, eller hur?

Ska snart sova. Har en del sömn att ta igen, I guess.

Puss!

Vill ha!

Nu har expansionspaketet till The Sims 3 äntligen kommit ut!!

http://cdon.se/spel/the_sims_3%3a_world_adventures-7044127?utm_source=v48vpgamebuySE&utm_medium=newsletter&utm_term=vpgamebuy&utm_content=v48_newsletter_vanliga&utm_campaign=SEnb

http://se.thesims3.com/game/ep1

Skriver upp det på önskelistan ;) Ska försöka fila ihop en riktigt bra lista nu i veckan.

Justja, det är precis en månad kvar till julafton imorgon. Sweet! Tiden går verkligen fort.

Jag är duktig!

Ganska nyss hemkommen från ett boxningspass. Fy fan vad jobbigt det var - men kul! Ska nog gå fler gånger, men just nu orkar jag inte tänka på träning... ska slappa resten av kvällen :) Känner mig nöjd att jag kommit igång med regelbunden träning nu. High five på det!

Spunk?

Ja, jag tror faktiskt att jag har fått spunk. Som Pippi, ni vet. Jag är så glad, på många sätt, men samtidigt får jag ibland en känsla av rastlöshet eller något liknande. Ibland blir jag stressad över att jag måste bestämma mig saker och ting, ibland vill man inte bestämma sig. I längden vill jag bestämma mig för något, men inte just nu - för jag kan inte bestämma mig. Innerst inne kanske jag har gjort det redan, omedvetet, men jag vet inte.

Ikväll blir det gymmet, ska pröva på box! :) Snart ska jag fixa lite käk.

Puss!

New Moon

Nu ska jag strax kila iväg på bio, jag och Suzie Q ska se nya Twilight-filmen, hoppas den är bra!

Det var trevligt att ha mamma här! :)

Puss!

Krossa Lule!

Ikväll vankas det hockeykväll! :) Nu jäklar, Modo! Nu kör vi!

Har inte gjort så mycket idag. Gjorde en radioanalys och sedan gick jag ut en sväng för att hämta ut en hockeybiljett (Luleå - Modo 12/12 såklart!) och sedan vidare för att hämta ut två böcker som jag har beställt. Den ena är "Reporter" av Björn Häger och den andra är "Studentdrinkboken" :D Mycket nice!

Snart ska jag iväg på te hos Suzie Q, det ni!

Lyssnar lite på Kiss så länge, albumet Sonic Youth faller mig verkligen i smaken!

Puss!


Nu jäklar!

Oh shit, vilket tempo det var på dansen ikväll, men det var skitkul! :) Speciellt kul med lite nya moves, dock lite svårt att hänga med i början, haha!

Dagens bästa nyhet är ju i alla fall att Dan Hinote kommer till Modo! :D Nu jäklar, nu vänder det! Ska bli spännande se vad publikfavoriten kan tillföra den här gången, säkert en hel del!

Idag har jag inte gjort lika mycket som jag hade tänkt mig, jag sov nämligen till typ halv tolv... menmen, har gymmat i alla fall och det är jag nöjd med. Har även mailat angående praktikplats. Jag ringde först, tre gånger, men fick inget svar.

Nu sitter jag och väntar på Paradise Hotel ;) Spelar lite Betapet under tiden.

På fredag kommer mami hit, yeay! :)

Puss!

MEH!

Men vad tusan, det blev inget Paradise Hotel ikväll!! Skandal, haha! Åh. Det är imorgon istället, kl. 21:00. Bah! Jag som hade längtat, haha! Kanske borde skämmas lite för att jag faktiskt gillar det här programmet, men det gör jag inte, jag står för det ;)

Idag fick vi testa på att spela in med radiogrunkorna, det var kul! Fick även lära oss lite ljudteknik, spännande...

Handlade lite på väg hem, käkade och sen drog jag och Suzie till Kåren. Det var ett litet tribute till Jeff Buckley, riktigt bra! :)

Förresten, är riktigt glad just nu, för Modo vann nämligen med 5-1 borta mot Brynäs!! Nu vänder det! Visst, man ska inte ropa hej, men... Peter Forsberg är ju faktiskt Peter Forsberg... som jag har längtat och väntat. Kan knappt fatta det. Och Markus Näslund... han går ju verkligen inte av för hackor heller, kan man ju säga. Två av världens bästa spelare, helt klart. Det här blir bra!

PUSS!

ÄNTLIGEN!!!

Nu är jag lycklig; http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/sverige/elitserien/modo/article6136079.ab

Foppa + Näslund i Modo. Det kan fan int bli bättre just nu. :D

Facebook, godis och dinosaurier!

Så kan man sammanfatta sammanträdet med Kommunfullmäktige igår, haha! Eller nja, inte riktigt, men ovanstående var en stor del av det. Jag såg minst tre ledamöter som satt och surfade på Facebook och chattade på msn under mötet. Det ger ju ett väldigt trovärdigt och seriöst intryck, eller hur?

Sedan var det ju en gubbe som lyckades få till det riktigt bra. De diskuterade skolmaten i ca två timmar och helt plötsligt säger gubben (som tillhör det blå blocket) till en av de kvinnliga ledamöterna (som tillhör det röda blocket): "Du som är kvinna, och säkert handlar mycket mat..."

Eh, ursäkta? Vad fan har det med det att göra? Suck, jag tycker inte att gubbiga, mansgrisiga dinosaurier ska få sitta i Kommunfullmäktige! Hu!

Idag börjar jag inte förrän 13:00 - skönt! Vi ska träna på inspelning i radio, därför kör vi halvklass. Spännande.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag nog lyssna på lite radio, I think.

Puss!

Skön premiär!

Haha, det är såklart Paradise Hotel jag menar. Killarna är sjukt snygga och tjejerna är... mindre snygga. Men det här kan nog bli intressant... jag ska fan ta och följa programmet, är kul att analysera människorna som är där. Och det kan faktiskt vara roande att se människor som super sig fulla och knullar som kaniner i tv. Det är okej att bli road av det. Har aldrig följt Big Brother, som går ut på i princip samma sak, men jag gillar faktiskt Paradise Hotel. Tragiskt, men sant, haha!

Det gick bra på gymmet också, det var lite lättare pass än förra gången. Det är skönt med pilates, även om jag föredrar yoga - som tyvärr inte finns på Korpen här.

Imorgon ska vi på besök på Kommunfullmäktige. Spännade, eller hur? Hoppas det inte blir alldeles för långdraget bara.

Ska spela klart Betapet och sedan blir det sängen. Me like!

Puss!


There's a reason

Började dagen med en långpromenad genom Piteå. Var ute ca en timme, med Bruce Springsteen i mina öron. Skönt!

Plötsligt kom "My Hometown" och jag fick värsta sköna känslan. Piteå är min hemstad. För mindre än ett år sedan var London min hemstad. I grund och botten är Örnsköldsvik min hemstad. För tillfället känns det dock som om Piteå är hemma, faktiskt. Det kommer det att vara i åtminstone 2½ år till och Piteå kommer förmodligen alltid att finnas i mitt hjärta. Precis som London.

Jag tror att det finns en mening med allt som sker här i livet. Det var ingen slump att jag valde bort att plugga direkt efter studenten, jag valde London av en anledning. Människorna jag träffade där träffade jag av en anledning. Alla vi möter i livet har betydelse för oss, på ett eller annat sätt. Jag tror även på slumpen, men i det långa loppet så finns det en mening till allting och det känns bra. Allt betyder någonting. Ingenting är förgäves, inte i längden.

Right now, I'm having the time of my life, just like in London. It feels good, very good indeed.

Puss.

Let it snow!

När jag tittar ut genom fönstret nu ser jag att det snöar och bilarna på parkeringen på andra sidan gatan lär behöva en skrapning imorgon. Mysigt! :)

Är glad att Team Ola vann Körslaget, de var ju grymma!

Spelar Betapet och lyssnar på The Ark. High five!

Ska snart sova. Imorgon blir det pilates på gymmet :)

Puss!

Eskobar & Heather Nova - Someone new





So is it goodbye? Is it time to set you free? Is it time to let it fly? Is it time to let it bleed? We used to take turns To cover up the pain Deep below it burns And the feeling still remains You're gonna find someone new I really hope you do 'Cause I love you And the sun will come on through It's gonna shine for you 'Cause I adore you Yes we gave it a try But maybe for too long Out of every sorrow Another day will dawn You're gonna find someone new I really hope you do 'Cause I love you And the sun will come on through It's gonna shine for you 'Cause I adore you And the road travels on But I'm still near you In my life, like a song I will still hear you Still You're gonna find someone new I really hope you do 'Cause I love you You're gonna find someone new I really hope you do 'Cause I love you And the sun will come on through It's gonna shine for you 'Cause I adore you Sun will shine for you Sun will shine for you 'Cause I adore you Sun will shine for you Sun will shine for you 'Cause I adore you Sun will shine for you Sun will shine for you 'Cause I adore you Sun will shine for you Sun will shine for you 'Cause I adore you

Keso

Det var kul på spinningen igår och det gick bättre än vad jag trodde. Ibland kändes det dock som om mina knän skulle gå sönder, så nästa gång måste jag öka motståndet.

Efter gymmet gjorde vi pizza - gött! Vi avnjöt den i samband med Idol. Mariette är för bra för Idol, hon är sjukt bra! Hennes duett med Kalle var av ett annat slag, de var kvällens bästa. Annars blev jag typ såld på Toves version av "I wish I was a punkrocker" också. Det var en grymt bra kväll igår, med grymt bra sällskap. :) Journalist, javisst! Vi spelade spel också, "Med andra ord" och "TP". Kom hem runt halv fyra imorse, klev upp för ungefär en timme sedan. Om ett tag vankas långpromenad med Susie Q, nice!

Ska spela lite Betapet nu, tror jag.

Till sist;

Svar till Emma: Första gången jag åkte använde jag mig av MIKSO, en svensk förmedling. När jag kom till London slussades jag dock vidare till en engelsk förmedling, Millenium Au Pairs, som jag inte har mycket till övers för... jag stannade i min första familj ca 3 månader och åkte hem i december. Sedan hittade jag en ny familj via en kompis värdmamma, alltså privat. Där trivdes jag mycket bättre! Jag vet inte om jag rekommenderar förmedlingen jag åkte med, eftersom jag har så negativa erfarenheter av dem. Däremot har jag hört mycket bra om Swedish Connection. Tycker även att du ska pröva dina vingar på Londonsvenskar.com :) Det finns även en sida som heter Gumtree.com men där ska man vara lite extra vaken, eftersom det även kan finnas många oseriösa människor där. Det viktigaste att tänka på när man letar familj är att fråga så mycket som möjligt (speciellt om arbetsuppgifterna!) och att inte lockas av en massa förmåner.

Jag umgicks mest med svenska au pairer, faktiskt. Men vi lärde även känna en del britter också, mestadels killar. Jag träffade mina kompisar via min resedagbok, blogg eller Londonsvenskar. Området där jag bodde var ganska au pair-tätt också. Det sista man ska oroa sig för är att inte träffa några vänner i London, bara man tar för sig lite och är öppen så brukar det gå alldeles galant. :)

Ännu en fredag

Den här veckan har gått väldans fort. Shit pommes frites! Ännu en helg är här - high five!

Det gick bra på min audition igår, men jag kom inte vidare. Eller ja, jag blev inte utvald. Men det var kul ändå, att testa, liksom :) Jag är ganska nöjd, faktiskt.

Det blev ännu en awesome filmkväll igår, vi såg The Pianist (en av de bästa filmer jag sett!) och The Phantom Of The Opera. Den sistnämnda var också bra, men något förrvirrande. Synd att man inte fick se så mycket av Gerard Butlers snygghet. Grr. Fast den långhåriga killen var en riktig sötnos, så det var nice.

Ska snart gå till tvättstugan och hämta min tvätt ur torktumlaren. Sen ska jag nog ta en liten tupplur eller spela Betapet. Lär väl bli någon typ av lunch sen också.

Blir spinning ikväll, faktiskt. Eller ja, i eftermiddag. Sen ska vi nog käka pizza och så blir det ju såklart IDOL! Jag ser fram emot att höra duetterna, speciellt den med Erik och Tove.

Puss på er!

Audition idag!

Just nu är jag grymt nervös - men också grymt peppad och grymt taggad! Det ska bli skitkul! :) Hoppas bara att jag inte stakar mig för mycket. Konstig känsla, jag älskar sådant här, jag får värsta kicken av att stå på scenen, men jag tror att jag är nervös mest på grund av att jag har satt så stor press på mig själv. Jag vill ju lyckas!

Håll tummarna för mig, runt 16:30 idag! :)

Puss!

Skön dag idag

Var lite småputt imorse, men inget att hänga läpp över.

Jag har gjort allt på min lista, förutom att dammsuga. Det kan jag gott göra imorgon. Fick "prata" med en telefonsvarare i typ 10 minuter när jag ringde till Bredbandsbolaget. När jag äntligen skulle få personlig service hamnade jag i kö och det var 6-10 minuters väntetid, så jag gav upp. Har inte råd att sitta och vänta, faktiskt. Jag skickade ett mail istället, varför kom jag inte på det innan? Anyway, sedan ringde jag min bovärd. Han lyckades fixa min lampa - yay! :D Ringde om praktikplats också, chefredaktören skulle vara tillbaka imorgon så jag prövar då istället.

Efter lunch blev det fiiiiiika på Ekbergs, mycket lovley, as always. Blev dock en krämbulle idag istället för deras underbara chokladkaka med grädde.

Skulle gå på Afro Power Dance idag, men det var inställt på grund av sjukdom. Bah. Men jag och Susie Q tog en långpromenad istället - värsta nice! Man känner sig lite extra hurtig när man är ute och går i kylan. Känns som om det ger mer effekt, på något vis.

Efter lite kvällsmat kom Susie Q hit för att se på film med mig, vi bunkrade upp med ostkrokar (inte ostbågar!) och popcorn. Vi började med American History X (riktigt bra!) och Singing In The Rain (awesome!) och här sitter jag nu. Ska snart sova. Sköööönt!

Imorgon är det dags för audution. Är (typ) klar med mitt intro. Det blir nog bra.

Puss!

Tickets to joy!

Justja, jag hämtade ut mina biljetter till Göteborg förut idag! :D

<3

Snart ses vi, jag längtar! Puss på dig, honey!


Tomorrow is tha day

Har en hel del att "fixa" imorrn;

- Dammsuga
- Ringa Bredbandsbolaget
- Ringa min bovärd
- Ringa angående praktik
- FIKA! :D
- Afro Power Dance! :D
- Se på film och äta popcorn! :D

Notera att ordningen kan komma att förändras, men jag har förhoppningar om att hålla mig till den ovanstående ordningen.

Noterbart är också att jag inte är glad över kvällens resultat i Elitserien.

Jag höll seriöst på att somna på föreläsningen idag. Lite synd, eftersom den var intressant och relevant. Är ganska irriterande när folk börjar peppra föreläsaren med frågor ca 5 minuter innan lunch också. Fick stå och äta lunch idag, inte så awesome, men det funkar.

Imorgon ska jag dessutom käka gröt till frukost. Det ni! Kostar ca 10 kr för 800 g havregryn. Köpte även blåbärssylt och mer russin. Mjölk också. Är nog lite mer ekonomiskt med gröt till frukost istället för att behöva köpa mer fil/yoghurt o.s.v. var och varannan dag.

Fick värsta chokladsuget förut förresten. Det stillade jag med ett glas O'boy. Fy tusan vad gott!

Puss på er.


Didn't we almost had it all?

Idag slog det mig en tanke, en sådan där klyschig tanke: gav vi upp för lätt? Eller rättare sagt; gav jag upp för lätt? Skulle kunna svara både ja och nej på den frågan. Jag har dock bestämt mig för ett svar, I think: nej. Det går inte att tänka på någt annat sätt. Jo, det går, men jag borde verkligen inte och det ska jag inte. Livet går vidare och jag med det. Jag är glad. Jag älskar livet! Ibland hittar man tillbaka till det förflutna, ibland inte. Ibland så blir det full framåt. Just nu satsar jag på det sistnämnda, på gott och ont. Ska försöka stanna upp och tänka efter också, så gott det går.


Götet - here I come!

Har ganska nyss bokat biljetter till GÖTEBORG den 30/12-3/1 för att fira nyår med Thea! :D It's gonna be legendary!!

Samlar tankarna...

... efter en knäpp, rolig och spännande helg.

I fredags blev det Bruce! Skitbra! Det var några musikelever på skolan som sjöng och spelade. Har inte lyssnat så överdrivet mycket på Bruce Springsteen förut, men han är grym, helt klart. Borde börja lyssna mer, I guess. Efter Bruce återvände vi till förfesten innan vi släntrade vidare till Kalles. Det var en blandad kompott av filurer där, som vanligt, haha! Vi röjde loss på dansgolvet och efter ett par timmar blev det Max. GOTT! Kom hem tidigt på morgonen, jag och Emma (som var på besök från Luleå) somnade typ halv sju. Naajs.

Vi sov ganska länge igår, käkade lite frulle och sen mötte vi upp Susanna på busstationen och begav oss till Luleå. Där blev det mer fest, vi hann med att kika på Körslaget också och leka "galenpanna". Det blev Allstar inne i stan, där träffade vi några trevliga människor, bl.a. några från Ö-vik! Inga jag kände sedan tidigare, dock. Blev Max ännu en gång och ett härligt telefonsamtal! Lite oväntat, men jag blev glad! :)

Utanför Emmas hus stötte vi på två synnerligen speciella pojkar, haha! De var rätt roliga och sköna, haha, men just för stunden så var de båda ganska överförfriskade - och knäppa. Det bland det knäppaste jag har varit med om, faktiskt, haha!

Idag har vi ägnat oss åt att sova, titta på Wall-E och svurit över att Finland förnedrade Sverige i Karjala Cup.

Kom hem för ungefär en timme sedan, jag är grymt trött. Ska spela lite Betapet och sedan blir det sängen. Imorgon har vi föreläsning, klockan nio. Gäsp! Men föreläsningen blir nog bra.

Helgens citat: "Åh, jävlar..!" HAHA!

Puss på er!

Försoning

Idag blev det bullbak, mycket nice! :) Blev ca 60-70 bullar, wuhu! Vi klämde raskt i oss fyra var och sedan delade vi upp dem i påsar. Min frys (läs: mitt frysfack) är knökfullt nu.

Tittade färdigt på Försoning förut idag. Den utspelar sig till viss del i Balham, det gillas :) Där har man varit många, många gånger :) Det var vid den tunnelbanestationen en av bomberna under andra världskriget föll. Tragiskt! Slutet på filmen var riktigt sorgligt.

Imorgon är det i princip helg! Har redan börjat tagga, det här blir nog riktigt bra! :) Blir Luleå på lördag - kul! Först ska vi bara ha den första lektionen i radio. De förväntar sig tydligen att vi ska ha läst i någon av böckerna innan, för att vara lite förberedda. Hm, det kunde de väl ha kläckt ur sig tidigare? Nästan ingen i klassen har beställt dem, high five! Haha, det går nog bra ändå. Är ju en väldigt basic kurs, hoppas jag, eftersom ingen av oss har någong direkt erfarenhet att hålla på med radio.

Lyckades få ihop lite att skriva på skolbloggen också, skrev om artikeln ni kan klicka er fram till i mitt föregående inlägg här.

Det blir nog sängen snart. Jag är trött. Blir nog lite O'boy först :D

Puss!

Jesus älskar inte alla

Jag blev så förbannad när jag läste den här artikeln i PT imorse! Jag trodde att kyrkan och den kristna trons budskap var att alla är välkomna och att "Jesus älskar alla". Det gör han tydligen inte, annars skulle väl knappast så många troende ha så förbannat svårt att inse att kärlek är kärlek och att det inte spelar någon roll om det är mellan man och kvinna, kvinna och kvinna eller man och man. Eller hur?

Tycker det är lite fel att prästerna ska ha rätt att vägra att viga samkönade par, samtidigt som man måste respektera deras syn på saken. Eller ja, deras sätt att diskriminera människor. Ska man respektera det? Tveksamt. Däremot så vill man ju antagligen bli vigd av en präst som faktiskt vill göra det, så det är väl lika bra att de får säga nej.

Någonting annat som jag blev upprörd över var att de flesta prästerna (i Piteås församlingar) ville vara anonyma med sin åsikt. Det är ju rent ut sagt löjligt. Står de inte för vad de tycker? Står de inte för sin rädsla och okunskap? Va? Jag ser hellre att de kliver fram och säger att de inte accepterar en viss typ av kärlek, då vet vi ju det, hellre än att de väljer att hålla käften om det.

Vi är ju alla människor, eller hur? Och kärlek är ju kärlek. Tydligen så räcker inte det. Man måste rätta sig efter vad som skrevs ner i en viss bok för flera tusen år sedan. Det är ju inte så att världen förändras, nej då.

Nä, nu ska jag göra annat, annars blir jag bara ännu mer förbannad. Over and out!


Jag vill tillbaka.




Kommentar överflödig.


Valfrihet

Förresten, har funderat lite på det här med valmöjligheter idag. Man gnäller ofta för att man inte har något val och när man väl har ett val så gnäller man över det. Just nu har jag ganska många val, jag försöker att alltid välja med hjärtat - även om hjärnan säger att det är ett dåligt val. Ibland så måste man helt enkelt strunta i det och bara köra på. Ibland behöver man inte ens välja, tycker. Man kan faktiskt äta kakan och ha den kvar, ibland. Jag är ganska klar över vad jag vill göra utbildnings- och yrkesmässigt, men när det kommer till andra saker har jag just nu inte en aning om vad jag vill och vad jag borde. Well, only time can tell. Det är ganska mycket som snurrar i huvudet, på gott och ont. Ibland blir det förvirrande och ibland känns det ganska roligt. Jag gillar att ha roligt. Don't we all? :)

Är sugen på London också. Grymt sugen. Take me there!

Nu: House, såklart :)


Noll inspiration

Skön dag idag. Har inte gjort så överdrivet mycket, men det blev en skön långpromenad i alla fall, med mycket bra sällskap! :)

Borde egentligen skriva något på bloggen vi skapade igår, men just nu har jag noll inspiration. Borde egentligen skriva ett "intro" också, ska nämligen på audition på fredag. Har noll inspiration för det också, tyvärr. Just nu åtminstone. Kanske får mer inspiration imorgon, vem vet? Hoppas det. Är jobbigt att ha noll inspiration och skrivkramp. Här går det nästan alltid att knåpa ihop något, men det är en helt annan sak.

Ska snart se på House. Det är så förbannat bra! I love him. House, alltså.

Imorgon blir det bullbak! :) Husligt va?

Puss!

Erik Hassle - Isn't it obvious

If holding hands is to discreet;
Let's make out in the middle of the street!

Ylva gillar.

Sweet!

Har typ världens bästa sällskap här uppe ju! :)

Dagens ord: Bitchbarn! HAHA!

Idag började vi med en ny kurs, Medier i samhället. Vi ska typ driva en politisk blogg i 7 veckor. Spännande. Är väl lika bra att beställa böckerna också. Fan också, kommer bli dyrt. Handlade för ca 400 idag också, har gått en jäkla massa pengar på bara en ynka vecka... får försöka snåla resten av månaden.

Imorgon ska jag sova länge. :) Me like!

Puss!

Skön helg

Igår blev det spontanutgång, det var kul! Det blev Kalles, det var lite läskigt, men bra musik mot slutet av kvällen. Blev ingen fyllemat, vi gick hem istället. Det var gott med vin, Black Tower :)

Sammanfattningsvis har det här varit en ganska busig helg. Jag har syndat lite, men det får man göra ibland, tycker jag.

Kom nyss hem från en hockeymatch, det var Piteå mot Clemensnäs i division 1, Piteå vann med 8-0. Piteås fotbollsdamer förlorade tyvärr, så då lär vara ute ur Allsvenskan nu. Synd! Modo spelar just nu också, sist jag lyssnade hade de ledningen med 1-0. Yay!

Ska se Djävulen Bär Prada ikväll, har jag tänkt. Innan dess ska jag nog spela lite Sims. Yay!

Imorgon kör vi igång med en ny kurs, Medier i samhället. Kan bli kul. Intressant, om inte annat. På torsdag (tror jag) börjar vi med radio. High five!

Puss.

RSS 2.0