Skolstart

Idag hade vi vår första föreläsning för terminen. Var ganska soft, faktiskt. Vi gick mest igenom vad hela kursen ska gå ut på och fick lite flummig info om gruppuppgiften som vi ska redovisa nästa torsdag. Om ett par timmar börjar min fotokurs, så snart blir det middag innan jag traskar upp till skolan igen.

Puss!

Greetings from Ulvön!



Hembygdsgården.



Den var egentligen stängd, men vi fick låna nyckeln :)



Ulvö kyrka.



Café Måsen.



Hamnen.



En sjöman älskar havets våg - skepp ohoj!

Välkommen till Piteå, välkommen hem!

Piteå verkar vara sig likt :) Ska bli spännande att spana in de nya ettorna imorgon, hehe. Kommer ihåg hur jag kände mig de där första dagarna på skolan. Väldigt nervöst och väldigt spännande - och kul var det! Förväntansfull var jag då och det är jag nu också. Ska bli rätt så nice att börja plugget igen. Tror det blir riktigt skoj och intressant med de kommande kurserna :)

Måste förresten berätta att jag har fått ett extrajobb! Säger inte så mycket mer än så nu, ska få börja provjobba om ett tag och om det går bra så får jag fortsätta :) Håll tummarna för mig!

Idag har jag gått en långpromenad och pratat med Jenny i telefon, det var riktigt trevligt! Får nog besök av damen i oktober :) Är kul med besök! Lite trångt i min lilla lägga, men mysigt också. Finns det hjärterum finns det stjärterum! Som det så fint heter.

Har även hjälpt Johan att flytta hans saker till hans nya lägga. Gick rätt smidigt och fort, är lite stökigt hos honom just nu men det var det hos mig förut också, hehe. Fixade med mina kläder, handdukar och lakan igår. Nu är det lite mer organiserat och jag har helt plötsligt lite mer plats! Skönt. Känns finfint med ett nytt överkast också, plus en praktisk pall som jag har halsdukar, mössor och vantar i - tack mamma! :)

Imorgon börjar allvaret igen, som sagt. Vi börjar inte förrän kl. 13:00 och ska tydligen bara hålla på i ett par timmar. Gött.

Hade förresten tänkt lägga ut en annons om att jag vill sälja en av mina gamla kursböcker men det behöver jag inte göra längre - det hade jag tydligen redan gjort! Eller ja, tydligen hade jag lagt ut en annons om att jag ville köpa den, för ungefär ett år sedan. Killen som vill köpa den måste ha fattat det som att jag vill sälja den och det var ju bra, haha :) Tänk så mycket man kan glömma ibland. Lite yr är jag nog. Aja. Ska kolla om det är någon annan bok jag kan göra mig av med också.

Kanske är det något bra på TV nu? Missade tyvärr Fångarna På Fortet, hade totalt glömt bort det också. Kommer inte hinna se det imorgon heller eftersom jag har lektion då. Hm. Får ta nya tag på onsdag istället, helt enkelt.

Känns bra att jag slipper vara utan Johan nu också, när vi bor i samma stad igen :) High five!

Puss.

Ulvön

Idag åkte vi till Ulvön, det var mysigt :) Liiite kallt, men det gjorde inte så mycket. Synd dock att solen inte ville kika fram. Just nu regnar det, eller snarare öser ner. Hm.

Ikväll blir det fest med härliga människor! :)

PUSS!

Vars tog sommaren vägen?

Är det bara jag eller kommer hösten alltid för fort? Idag har det varit ca 12 grader ute - hu! Det är ju fortfarande augusti! Hösten är ganska mysig, men jag är inte riktigt beredd på den än. Vill ha ett par varma veckor till och sen går jag villigt med på att hoppa in i varmare utstyrslar. Inte för kallt dock, vill strutta runt i mina älskade Converse ett bra tag till ju.

Ska bli gött att komma tillbaka till Piteå på söndag, saknar min lägenhet! Har en del nya saker på min inköpslista också, så att jag ska få lite bättre ordning där hemma. Får ta itu med den när studiebidraget kommer, vilket förhoppningsvis är innan nästa fredag.

Puss!


Nu är det klippt!

Gräset alltså. Puh!

Hälsade på mormor idag igen, hon blev glad :) Hade med mig blommor från mammas trädgårdsland också.

Nu ska jag strax gå och titta på Fångarna På Fortet, en gammal favorit!

Ser redan fram emot helgen, den kommer att bli riktigt nice :)

Puss!

Hej

Riktigt trevlig kväll igår! :) Blir nog minst lika trevligt ikväll, I'm sure.

Ser fram emot torsdag kväll, det blir meganice.

Puss!

Foppaland

Är hemma i Ö-vik nu, kom hem i torsdags, sent på kvällen. Resan gick rätt bra, förutom att jag kände mig lite lätt illamående på tåget. Tror det berodde på för lite vätska, för lite sömn och lite för mycket mat på buffén. Aja, kom hem safe and sound och här stannar jag i lite drygt en vecka till.

Saknar redan Johan, alldeles för mycket. Inte kul. Som tur är kommer han snart hit - längtar redan!

Idag ska jag hälsa på mormor och kanske blir det lite festligheter ikväll. Är dock inte på humör just nu, känner mig mest trött och seg. Tror att jag har någon slags förkylning på gång i kroppen.

Åt ute med syrran igår förresten, riktigt nice! Och gott. Mhm!

Puss på er.

Sagolika Sunne

Där är jag nu :) Hälsar på min kära vän Marika :)

Imorgon åker jag hem till Ö-vik igen. Det blir dock ännu ett stopp i Karlstad först och lunch med Johan :)

Puss!

Där sola skiner

Nu är jag i Grums. Kom hit i fredags. Lovley!

Idag ska vi åka båt på klarälven, hoppas sola skiner i Karlsta'. Det verkar som det. I'm having a blast!

PUSS!

Hallå elle!

Nu är jag i GöteLAborg! Resan gick väldigt smidigt, allt bara flöt på, ni vet. Köpte mig en flaska Pimm's på Heathrow, jag och Thea ska nalla lite av den imorgon :)

Skönt att vara tillbaka i Sverige, även om jag lever i min resväska. Det är ju faktiskt lite spännande.

Puss!

Snart är det dags...

... att sova! Ska ställa väckaren på 04:51 - gäsp! Min taxi kommer 06:00 och då bär det av till Heathrow. Bye bye London och hello Gothenburg!

Har hunnit med i princip allt jag hade tänkt idag, faktiskt. Imorgon ska jag upp, käka frulle och torka köksbordet och andra ytor i köket som behöver lite finputs. Tror att min resväska väger ca 18-19 kilo, det gillas. Behöver inte kämpa tills jag blir svettig för att stänga den heller, haha!

Ikväll var jag och Anna på bio, igen, vi såg Knight And Day med Tom Cruise och Cameron Dias. Den var riktigt kul, haha :) Tompa var faktiskt riktigt cool, typ.

Aja. Ska surfa runt lite till och sen kryper jag ner i sängen för några timmars sömn.

Puss!

Sista rycket!

Imorgon (eller ja, senare idag, antar jag) ska jag städa och fixa. Har ställt väckaren på 08:11, så ska väl försöka vara uppe runt halv nio och käka frulle innan jag tar itu med tisdagens uppgifter som jag delat ut till mig själv;

Dammsuga nedervåningen
Städa mitt badrum
Tömma mina "bins"
Sopa köksgolvet
Tvätta (två maskiner)
Ev. plocka lite på barnens rum (antagligen inget jag måste göra, men kan ju vara snällt att plocka upp där en sista gång innan jag åker)

Idag (måndag) har det varit en riktigt härlig dag! Varmt och skönt :) Första halvan spenderade jag dock inomhus i ett shoppingcenter, Southside i Wandsworth. Kom hem med mestadels nödvändiga (enligt mig haha) köp. När jag kom hem gjorde jag en god sallad till lunch som jag avnjöt på en filt i trädgården. Solade/chillade där i ungefär en timme och sen började solen dra sig tillbaka från plätten där jag låg. Anna kom förbi och vi har kollat på My Sisters Keeper och Top Model :) Och ätit vattenmelon - gott!

Efter att jag har städat och grejat på ska jag ta en svängom på Northcote Road också. På kvällen blir det bio :)

Puss!


Resultatet av ca 4 timmar på Southside i Wandsworth...



Linne, flätat skärp, BH och två par strumpbyxor - Primark. Måste dock byta storlek på de rosa strumpbyxorna, alldeles för korta!



Body från New Look och två par solbrillor från Claire's.



Chill i trädgården. Varmt och skönt här i London idag :)

Ett långsamt farväl

Imorse var jag SEG. Haha, ganska kul kväll igår men inte så värt att betala £10 för Inferno... varför åkte vi dit? Aja. Bra musik var det, men alldeles för många drägg (varför är jag inte förvånad?) och allmänt jobbiga människor. Fast många glada människor också. Trevlig förfest dock :) Fick äntligen tag i några av mina partyfavoriter på Spotify, som jag har letat! Kom hem typ fyra imorse, inte så värst kallt ute faktiskt, som det brukar vara. Somnade nog som en stock sen och klev upp typ halv elva - gött!

Lekte lite med barnen före lunch och runt halv två åkte familjen till flygplatsen. Lite tråkigt att säga hej då, såklart, kommer att sakna dem. Är dock skönt att ha huset för sig själv i ett par dagar och bara ta det lugnt, göra lite vad jag känner för. Har gott om tid på mig att packa också, har redan börjat. Tar allt i klädväg först och fyller sedan på med "småsaker", som smycken och annat skoj.

När familjen hade åkt tog jag mig till Harrods och strosade runt lite. Får inte nog av att sukta efter alla snygga väskor, klockor och plånböcker... någon dag ska jag ha råd att shoppa där. Idag blev det lite present-shopping till la familia istället! Gick en sväng på Zara sedan också. Såg mycket fint där också, men blev inga inköp där idag. Ska ju till Primark imorgon och köpa på mig lite "nödvändiga" saker, för en BILLIG peng. På tisdag tänkte jag ta en sista sväng på Northcote Road och Debenhams.

Har precis duschat, nu känner jag mig lite fräschare än i morse, haha! Anna kommer hit om ca 1 timme, då ska vi laga middag och se på film :) Perfekt söndag! Typ.

Gah. Börjar känna av lite separationsångest nu. Jag älskar London.

Puss!

Lördagens shopping

   

3 sjalar för £5 tycker jag är helt okej ;)




Liiite nördigt att ha det här linnet på sig in public i London, så jag väntar med det tills jag har korsat Sveriges gränser ;)




Pärlhalsband :)



Något suddig bild på denna klänning. Alla som någon gång varit på Portobello eller Camden känner säkert igen denna, den finns lite överallt. Fick ge £10 för den, så det var det ju lätt värt, tycker att den är fin och väldigt användbar :)


Sista helgen i LDN!

Sitter och käkar lite frulle och sen blir det Portobello Road. Var ju ett tag sedan man var där, så kan vara lite mysigt att åka dit och bara strosa lite.

Vill hitta en svart sjal/scarf eftersom jag bytte bort den ena med en fransman och den andra tappade jag bort i Boden. Tredje gången gillt den här gången kanske?

Puss!

Cheeky monkey?



En bild från mitt rum i värdfamiljens förra hus, förra året. Tycker att jag ser väldigt cheeky ut, haha :)

Godnatt!

Året ett

Har nyss kollat på "Year one". Sjukt skön rulle, haha! Sköna karaktärer också. En kul film, helt enkelt. Se den! Om du inte tycker att den är rolig... pja, då är du tråkig, helt enkelt :)

Kolla in trailern; http://www.youtube.com/watch?v=f6KbFBQ7fjM

Och Michael Cera är ju så söt, värsta nörden. På ett bra sätt.

Ylva goes givmild

Köpte lite presenter till kidsen idag, ska slå in dem senare ikväll :) Köpte varsin "bubble wand" till D och C, så de kan göra megastora såpbubblor. Till F köpte jag en ask med fem små pussel, med tåg på. Sedan köpte jag en (svensk!) bok till dem att dela på, den heter "Oink oink, Benny", plus en ask med kritor som jag tycker att de behöver. Hoppas de blir glada :) G och J ska få en burk lingonsylt och en svensk kokbok, hoppas de gillar sylten, haha.

Efter kvällens barnvaktning är jag LEDIG ända fram till att skolan börjar igen. Känns bra. Kommer dock sakna barnen, mycket. Och själva London, såklart. Ska ändå bli väldigt skönt att komma tillbaka till Sverige. På onsdag bär det av hemåt!

Nä, man kanske ska fixa någon slags mat? Blir nog kycklingburgare med pommes. "Nyttigt" och bra, det är ju faktiskt fredag. FREDAG!

Köpte blommor till mormorn också förresten, hon blev jätteglad! Blir så inspirerad av henne, älskar att prata om resor med henne, hon har varit i nästan hela Europa och säkert en hel del andra ställen och är fortfarande sugen på mer. Hon har dessutom varit mycket i Sverige, Danmark och Norge, via sitt jobb. Är lite avis, hon och morfarn har en lägenhet i Spanien OCH ett hus i Portugal. Dessutom har de en jättemysig gård på den engelska landsbygden. Inte helt fel, eller hur?

Aja, mat var det.

Puss!

Chokladpudding och lite shopping-ångest!

Ungarna hade en kulig playdate och jag tackar för att C inte ville äta hela sin efterrätt, då fick jag njuta av lite chokladpudding ;) Mums!

Efter att jag slutat gick jag till Debenhams och spanade in slutrean (de har typ rea hela tiden ju) och hittade en skitsnygg typ "army"-jacka/skjorta i militärgrönt jeanstyg. Har kostat £28 och nu kostar den £8:40 - bargain! Köpte den dock inte. Vet inte riktigt varför, faktiskt. Kände väl att jag borde snåla lite, eller nåt. Haha. Åh. Vill ha den, men finns mycket jag vill ha. Så... den får nog vara. Om den nu inte skulle råka finnas kvar efter helgen... eller nåt...

På vägen hem köpte jag nya ELLE (love it!) och yoghurt som jag avnjöt med lite cheerios och müsli. Åt bara lite pasta som blev över från barnens middag innan jag skyndade iväg till Debenhams förut, så jag var lite hungrig.

Imorgon är min sista jobb-dag här, för den här gången. Man ska aldrig säga aldrig, eller hur? Kommer att sakna de små liven, händer alltid nåt kul när de är i farten. Aw. Så söta!

Aja. Nu blir det lite mys med Spotify och Betapet - high five!

Längtar efter J, känns i hela kroppen. Nästa fredag får jag äntligen träffa honom :)

Puss!

Småkylig torsdag

Blir inte klok på vädret här. När det blåser är det nästan kallt och när solen ligger på är det stek.

Har haft pyjamasparty med ungarna idag, eller det väl mest gosedjuren som partade haha! När G tog C till en playdate gick jag med D och F till parken en stund och väl hemma blev det lunch. Hallon till efterrätt. Var tvungen att jobba över typ en halvtimme för att G var sen men fick lite extra cash tillsammans med min lön. Hade ju tänkt gå mina ärenden idag, men det får väl bli imorgon istället då, när jag har något längre lunch. Börjar jobba om en halvtimme igen. Lär bli lite chill med C innan F vaknar och då ska vi iväg till lekparken igen och träffa Anna och hennes kids :)

Puss!

1 week to go!

Om en vecka vid den här tiden befinner jag mig i Göteborg :) Troligtvis hemma hos Thea eller på någon pub, om jag känner oss rätt! Det blir nog bra, vilket som.

Två arbetsdagar kvar, imorgon blir det playdate hos Anna på eftermiddagen så det blir skoj! På morgonen har jag bara D och F, för ovanlighetens skull. Får se vad vi hittar på för bus. På fredag vet jag inte riktigt vad som händer, förutom att jag är barnvakt på kvällen. Har kort lunch imorgon, men ska nog ändå smita iväg och köpa något till barnen som jag har tänkt så kan jag ha lite presentutdelning på fredag. Då är nämligen mormorn och morfarn här också, tänkte köpa ett kort till dem åtminstone, har ju spenderat en hel del tid med mormorn också. Hon är awesome!

Nästa helg är jag i Värmland, av alla ställen. Får träffa min kära kusin C-vitamin då också, väldigt random, men det gillas starkt! :)

Snart ska jag sova. Är trött, som vanligt. Har dock varit en riktigt mysig dag idag, tror att resten av veckan kommer att gå i ungefär samma stil.

Puss!

Pssst..!



Jag tycker om dig :)

Mätt och glad!

Idag tog mormorn med oss ut på lunch på Pizza Express :) Mycket nice! Jag är ledig 11:30-14:15 idag men G frågade om jag ville följa med och jag sa såklart ja. Svårt att tacka nej till det, haha! Ska chilla en timme till och sen på't igen! Lär bli lite lek med modellera (play dough - stavning?) om jag känner C rätt. Igår lekte han med det i nästan 2 timmar, lättroad! F var med på ett hörn också, men han vill mest att jag ska öppna burkarna så att han kolla vad det är i dem.

Måste förresten tipsa om en grymt bra film; Inception. Den var riktigt smart, välgjord och spännande. Man tänkte liksom inte på att mycket var ganska overkligt, det kändes ju så jäkla genomtänkt och man tänkte "ja, det där skulle säkert funka, varför inte?" och jag var helt uppe i varv efteråt. Tror att Anna håller med mig ;) Vi kom också fram till att Leo är bäst. Han är alltid sevärd! Är en sån där film som man skulle kunna köpa också, för att se igen och då kan man koncentrera sig på att försöka förstå detaljerna istället för att försöka förstå handlingen i stort.

Puss på er. 

Ut med det gamla, in med det nya - eller?

När jag kommer hem till Sverige igen måste jag få någon seriös ordning på min garderob. Måste verkligen försöka rensa och organisera lite bättre. Försöka lista ut vilka stilar jag ska satsa på o.s.v. Det lär ju bli lättare sagt än gjort...

Har faktiskt inte shoppat jättemycket i London den här gången och det jag har köpt är jag riktigt nöjd med. En del plagg jag köpte här förra året är jag inte överdrivet förtjust i just nu. Fast det kan ändras, helt plötsligt inser man att den där tröjan är ju faktiskt rätt snygg tillsammans med den scarfen, t.ex.

Har några sista inköp jag ska göra innan jag åker nästa onsdag. Har gjort en lista, hoppas jag lyckas följa den, haha!


I have a dream

Jag drömde så fint inatt... känslan som fanns i drömmen är den som jag vill ska vara i verkligheten också. Tyvärr är det inte så, men man ska aldrig säga aldrig. Jag var så glad i drömmen, ändå kände jag mig lite vemodig när jag vaknade. Min verklighet är jag nöjd med, helt klart, men finns en del saker som jag skulle vilja ändra på. I drömmen hade jag (eller någon annan, vad vet jag) gjort det. Vi får väl se vad som händer.

Tic toc

Räkneverket tickar på och det tickar åt rätt håll!

Göteborg - 9 dagar
Värmland - 11 dagar
Örnsköldsvik - 17 dagar


I got it!

Har kommit på en idé, en idé som jag vill utveckla. Måste bolla lite först och göra någon slags skiss/mall på hur det ska se ut och gå till. Hoppas det här kan bli något :)

Skräckfylld kväll



Affärerna vid Sheperd's Market var stängda igår, så vi gick till Knightbridge istället och provade lite kläder på H&M och spanade in nya TopShop innan vi åt lunch på Pret A Manger igen, hehe. Sen gick vi en lång runda på Harrods och drömde oss bort bland designerdrömmar och fint porslin. Till slut hamnade vi uppe på HMV och köpte med oss två filmer hem; "Shutter" och "The Blair Witch Project". De var riktigt bra och den sistnämnda var sjukt obehaglig. Är väl en sån film som man "ska" ha sett. Antar att den blev läskigare eftersom vi inte visste om det byggde på en sann historia eller inte innan vi såg den. Man hade ju dock sina aningar. Den första filmen var också ganska creepy, den handlade om ett par som åkte till Japan eftersom killen (som var fotograf) fick ett stort jobb där och helt plötsligt dyker hans svartsjuka ex upp (i from av en demon, typ). Trodde jag hade sett nog av svartsjuka ex/flickvänner, men den här bruden tog nog priset, till slut. Henne fick man dock sympati för i slutet av filmen, vilket dock inte är fallet i en annan liknande(?) händelse. Haha.

På bilden ovan ser ni vårt "Sunday treat". Mums! Känns dock lite sådär att vi inte åt någon middag förutom mackor, haha, men det är smällar man får ta ;)

Idag är det min sista jobbvecka i London för den här gången. Kommer känna mig så lättad på fredag, "äntligen", liksom.

4½ arbetsdagar kvar nu, plus barnvaktning på fredag kväll.

Puss.

Bra lördag!

Dagen började med frukost och sedan ett samtal från pappa :)

Mötte upp Anna på Jack Wills, där jag köpte en jättemysig skjorta, den kommer att bli välanvänd! Köpte en penna där också, är man journalist så är man. Efter Jack Wills bestämde vi oss för att åka till Westfield. Dangerous! Åtminstone för plånboken. Vi ställde oss genast i kö till Hollister och hittade en hel del där inne, jag kom ut med en helskön hoodie. Var mycket billigare på Hollister än Jack Wills, men inte så pass att jag hade råd med så mycket mer. Vi gick på några fler affärer och jag hittade ett par snygga och sköna chinos på Zara. De hade kostat ca £20 men nu kostade de £5:99 = kap! Alla tre plagg känns som riktigt bra köp, kläder som man kommer att använda länge och som passar till många olika tillfällen och som aldrig kommer att bli "ute". Jag är mer än nöjd med dagens shopping!

Vi tog en paus efter första stoppet på Hollister och åt lunch på Pret A Manger - gött! Vi skrev listor också, med rubriker som "Måste ha", "Investeringar", "Primark" och "Vill ha". De blev ganska långa... behöver ett par nya vinterskor, är sugen på ett par svarta kängor av något slag. De måste vara varma, dock. Plus snygga. Viktigast är dock att de håller värmen, eftersom det är kallt i Piteå på vintern, tro mig.

Skyndade hem från Westfield för att börja jobba klockan 17:30 eftersom G och J skulle iväg ganska tidigt ikväll. Ska få betalt för två extra timmar, så det är najs. Hade hand om middag, bad och läggdags, vilket fick bra. Ungarna skötte sig fint och nu sover de sött. Gissar på att de blir sena ikväll, de är ute i Notting Hill någonstans och då brukar de hålla igång ett bra tag.

Åt kyckling, ris och grillad haloumiost till middag - mums! Har nästan avslutat en påse Ahlgrens bilar också, medan jag tittade på Wallander - Byfånen. Är lite konstigt att se en film på svenska med engelsk text, ibland är det lite svårt att bestämma sig för att om man ska lyssna på talet eller läsa texten.

Ska nog gå och lägga mig och läsa snart, börjar bli trött...

Mamma ringde förut också :)

Imorgon blir det marknad och skräckfilm, hoho :)

Puss!

RSS 2.0