Willys <3

Jag ÄLSKAR Willys! De har min ansiktsrengöring som jag använde i London - high five! Jag och Suzie fyllde nästan en hel vagn. För mig gick hela kalaset på ca 770 kr, men det är värt det. Kommer antagligen inte att behöva handla mat på ett bra tag, förutom mjölk, bröd och liknande. GÖTT! Vi lyckades fixa skjuts hem också, tack världens bästa Johan :) Kändes inte så lockande att släpa hem fyra proppfulla kassar i -25 grader.

Imorgon drar vi till Riksgränsen! :D Det blir awesome, det kan jag lova. Så jag lär inte vara så aktiv här under helgen. See you monday!

Puss!

Tiga är silver, tala är guld.

Idag hade vi en riktigt bra och intressant föreläsning. Vi talade bl.a. om retorik och olika typer av språk. Jag blev inspirerad!

Ikväll har jag skrivit dikter, veckans skrivuppgift är nämligen poesi. Kul! Känns roligt att vi får pröva på att skriva olika typer av texter, jag tror att det är väldigt givande. Här är några av mina favoritdikter:

Några ord till min kära dotter, om jag hade någon
Pojkarne
Sapfo (vet tyvärr inte namnet på dikterna, så skriver författarens namn istället)

Har faktiskt en av Sapfos dikter på papper. Jag gillar den starkt! Hennes språk är vackert och innerligt, väldigt målande.

Nu är det snart läggdags. Imorgon ska vi titta på varandras personporträtt. Kan bli kul! :)

Puss!

PS. Imorgon öppnar Willys här i Piteå - WE LIKE! DS.

Toppenhelg!

Min aktivitet här på bloggen har varit lite sisådär på sistone, det blir lätt så nu i OS-tider. Ska snart gå och lägga mig, imorgon blir det Sverige - Finland runt 6-tiden, det ni! Har tvättid 7-10 också, det gäller att vara effektiv när man väl ska upp i ottan.

Helgen har varit riktigt bra. I fredags redigerade jag och Suzie klart vår film och på kvällen blev det hockey och skidor på Challenge. Kul med seger för Sverige och ännu en OS-medalj - silver till Anna Haag! Igår var jag på innebandy och på kvällen var det fest. Vi spelade Våghals (kul!) och kikade på OS. Så jävla härligt att se de svenska grabbarnas laginsats, grymt spännande!

Idag har jag inte gjort så värst mycket, har blivit en del mys och The Sims, det passar bra på en söndag som denna :)

Det är så härligt med OS, man går in i en liten bubbla. Tomheten efter ett sådant mästerskap är stor. Som tur är så är det ju lite drygt en vecka kvar, det gillas!

Nu är det läggdags.

Puss!

This is nice, very very nice.

Tänkte bara bjussa på en grymt skönt spelningslista: Essential Bands :)

Uppesittarkväll!

Riktigt kul att Björn Ferry knep ett guld igår! :)

Idag har vi redigerat film hela dagen. Puh! Imorgon ska vi fixa det sista och då får det banne mig vara klart!

Ikväll/inatt blir det OS för hela slanten, mestadels hockey. Jag ser fram emot att se Tre Kronor, hoppas de har vässat formen nu. Vi ska nog kika lite på Finland vs. Vitryssland innan också, kan vara kul att se vad våra gruppmedlemmar har att bjuda på. Var det någon som sa OS-feber? :D

Tog en power nap för en stund sedan, gjorde mig ännu tröttare... bah! Ska smita in på ICA och köpa cola sen, så jag orkar hålla mig vaken.

Puss på er!

Första medaljen!

Wuhu! Äntligen kom den första medaljen i årets OS och den var av allra ädlaste valör! :) Härligt, Kalla! Guld!!

Hoppas att även herrarna kan slå till med en palltplats, det vore nice. Jag ska hålla alla tummar jag har och det borde ni också göra!

Puss!

Uppskattad omtanke

Jag fick förresten en fin överraskning imorse. :) Lite extra roligt eftersom det var från en person som jag inte hade förväntat mig det av. Jag blev lite paff men samtidigt jätteglad! Det betyder jättemycket för mig att ha så fina vänner omkring mig. :) Tack!

Oh, vilken härlig dag!

Det är en riktigt härlig och vacker vinterdag ute idag. Det är nästan så man får vårkänningar, faktiskt. Tog en promenad direkt efter frukost imorse, det var ett bra val! Här kommer några bilder från min omgivning, visserligen från gårdagens promenad, men den var minst lika fin. :)














Bra helg!

Jag har haft en bra helg. :)

Ikväll blev det lite mys och fika, det gillas. Kollade herrarnas skidskytte också, gick ju rätt bra för Björn Ferry som kom på 8:e plats. Imorgon blir det mer skidor, ser fram emot det! Jag älskar verkligen OS, det är riktigt roligt. Finns alltid någon sport som man gillar och i mitt fall är det ett flertal ;) Jag tycker synd om dem som inte gillar sport överhudutaget. Ni missar en hel del!

Nu sitte jag och spelar lite Betapet. Ska stänga av datorn om en stund och lägga mig i sängen. Är riktigt seg och trött idag, så blir till att sova tidigt. Skönt!

Imorgon har vi ingen skola, så jag ska läsa lite kurslitteratur och börja på novellen vi ska skriva.

Puss!

Happy Valentine's Day!

Hjärta

OS-tankar m.m.

Kändes som en ganska lam start av skidskyttarna igår. Plats 9 och 13 är inte okej... hade hoppats på något mycket bättre. Well, är säker på att de gjorde sitt bästa och det är väl gott nog? Nja.

Igår var en bra dag. Dagen började med innebandymatch :) Sen blev det lite mys och middag innan det blev härligt samkväm med klassen. Kom i säng runt tre imorse och klev upp strax före tolv. Det är underbart väder idag, så jag tog en lång, härlig promenad :) Har nyss kommit hem efter att ha letat efter två semlor. Det fanns en kvar på Ekbergs och på ICA och Coop var det helt slut. På de två andra konditorierna i stan var det stängt. Bah. Jag köpte dock lite annat gott som jag ska bjuda på sen, det blir trevligt :)

Nu ska jag hoppa in i duschen till tonerna av Disney. Sen blir det antagligen lite pyssel och The Sims.

Önskar er en fortsatt trevlig Alla Hjärtans Dag.

Puss på er!

Ikväll smäller det!

Sitter och pustar ut efter en intensiv vecka. Igår filmade jag och Suzie för hela slanten, det var kul men lite ovant. Idag satt vi och tittade på en del av materialet när vi lärde oss redigeringsprogrammet. Vi har fått med en hel del bra :)

Ska ha en riktigt lugn kväll ikväll, det ser jag fram emot. Ska försöka se både Let's Dance och - såklart - OS! Shit, var det någon som sa OS-feber? Nu jävlar! Ikväll smäller det! Har ännu inte bestämt mig för om jag ska se invigningen eller inte. Det lär bli en hel del Sims ikväll också, om jag får bestämma ;) Kanske får jag besök också, det vore mys. Jag gillar mys. Speciellt på fredagar. Eller nä, alla dagar i veckan förresten. Fast fredagsmys är någonting extra. Typ.

Vet inte om jag ska orka gå till ICA och unna mig någonting gott nu när det är helg och allt. Har inte tränat på hela veckan förutom pilates eftersom jag känner mig förkyld och har gjort det ett bra tag. Det bryter dock aldrig ut på riktigt, very annoying.

Längtar lite smått till våren också. Jag vill använda mina Converse! Känns lite väl kallt när det är -20 ute. Längtar till Riksgränsen också, är knappt två veckor kvar nu! :)

Well, nu ska jag göra annat.

Puss på er.

London Calling - Februari

Sitter och tittar på London Live nu, Kelly Clarkson uppträder på Koko. Har hört mycket skoj om den klubben men har tyvärr aldrig varit där, trots att jag bodde i London nästan ett år. Nästa gång jag besöker London vorde det ju ganska grrreat att gå dit någon kväll.

För ungefär ett år sedan kom det ca två decimeter snö i London och hela stan stannade upp, det var ganska komiskt, faktiskt. Ungarna älskade det, jag och Charlie byggde faktiskt en snögubbe tillsammans, tror jag har bilden kvar på min telefon fortfarande. :) Februari var också månaden då jag såg Benjamin Button på bio, en av mina favoritfilmer ever. Alla kategorier. Alla Hjärtans Dag 2009 var en helt okej historia, kvällen slutade inte så bra, åtminstone inte för mig... blä. Skriver mestadels positivt om mitt liv som au pair, jag ler när jag läser det nu i efterhand. :)

London Calling, februari: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.7011168

Vem bär egentligen ansvaret?

För lite drygt en vecka sedan sade Modo Hockeys huvudtränare, Miloslav Horava, upp sig från sitt jobb och bara några timmar senare presenterade klubben sin nye tränare i form av Hannu Aravirta. Modo har inte haft någon strålande säsong hittills, den har bestått av några få toppar men desto fler dalar och man har dessutom haft några långvariga skador på nyckelspelare som Niklas Sundström och Peter Forsberg. Just Peter Forsberg är en av få som har skött sitt jobb de senaste månaderna, han verkar näst intill ovärderlig för sitt Modo. Med ”Foppa” på planen så vinner man, helt enkelt. Eller riktigt så enkelt är det väl inte? För inte kan det väl hänga på en enda spelare? Mycket av det sitter nog i skallen på de flesta, för Peter Forsbergs frånvaro borde knappast påverka de andras fysiska förmåga att spela ishockey. Vad gäller Modo så skulle det dock mycket väl kunna vara så, vad är annars förklaringen till lagets enorma svårighet att vinna matcherna? Beror det på osämja i laget, fansen, tränaren?

En del menar det sistnämnda kan vara en anledning. Så fort det börjar gå lite knaggligt för ett lag ropar man efter en ny tränare, som om det vore den mest självklara lösningen i världen. Då kan man ju fråga sig vem det egentligen är som befinner sig på isen under matcherna. Är det tränaren? Fansen? Materialaren? Nej, senast jag kollade så var det spelarna. Det är Peter Forsberg, Markus Näslund, Per Svartvadet och ett dussin till som varje dag snörar på sig skridskorna, greppar klubban och jagar puck. Det är deras jobb. De är anställda av Modo Hockey för att göra något så simpelt som att spela ishockey. Det är spelarna som sköter det praktiska, tränaren tar hand om det taktiska. Om inte spelarna klarar av att genomföra det teoretiska i praktiken, ja, då blir man inget topplag.

Visserligen kan en ny tränare tillföra ny energi till ett sargat lag, men det är ju den enkla lösningen. I slutändan är det som sagt spelarna som ska vinna matcherna. Jag tycker att man idag sparkar sina tränare alldeles för lättvindigt. Miloslav Horava hann med lite drygt en halv säsong med Modo innan han till slut fick nog och lämnade in sin avskedsansökan. Beslutet var antagligen ömsesidigt, men jag förstår Horava. Jag skulle också bli less på mitt jobb om jag var honom. Ena matchen får man se sina spelare göra mål, tackla, spela med hjärta och verkligen kämpa för tre poäng, men nästa match bevittnar man trötta, slarviga och omotiverade spelare som knappt platsar i Division 1.

Jag vägrar tro att en svacka enbart kan bero på tränaren. Ibland funkar det helt enkelt inte, kanske är det personkemi eller att man drar åt olika håll, men det tycks ju ganska osannolikt att frånvaron av en viss spelare eller närvaron av en viss tränare kan påverka en människas förmåga att spela hockey så pass mycket att allt blir fel. Enligt mig beror på spelarna själva, som helt enkelt måste ta sig i kragen och inse att de representerar Modo Hockey och Örnsköldsvik i högsta serien. De måste visa vilja, hjärta och kämpaglöd. Det är spelarna som spelar och sedan vinner eller förlorar matcherna, inte tränaren. Eller har jag fel?


Veckans krönika

Jag fick en liten idé igår när vi snackade krönikor i skolan. Jag älskar ju som bekant att skriva, så varför inte slänga upp en krönika på bloggen lite nu och då? Typ en gång i veckan? Ja, let's do it! Blir ett lite mer "seriöst" inslag jämfört med allt blaj som annars brukar hamna här. Eller ja, helt åt fanders skriver jag väl inte för tillfället heller, men... I think you know what I mean. Så... i nästa inlägg kommer krönikan som jag fick feedback på igår. Har inte ändrat den, så ni får hålla till godo. Måste dock tillägga att den skrevs för ca två veckor sedan.

She stole my future when she took you away

Ibland gör man rätt,
ibland gör man fel.
Lev med det.

Som Markus Krunegård sjunger. Jag har dock lite svårt att förstå varför man väljer fel när man kan välja rätt istället. Varför?

Tonight's gonna be a good night

Ikväll ska jag glömma verkligheten. Verkligheten gör ont och vin är gott.

Ja, se det snöar!

Som om vi behöver mer snö... men det är mysigt! :) Ska snart gå ut och ta en promenad och sen ska jag spela lite The Sims. Måste fila lite på min artikel också, men måste göra en eller ett par intervjuer först innan jag kan börja skriva den på riktigt.

Usch. Jag känner mig inte direkt som en stabil person just nu, men det är bara att bita ihop och försöka följa sitt hjärta och magkänslan så blir det nog bra till slut. Wish me luck...

I eftermiddag ska jag och Suzie se på Sex And The City och käka pizza! :D Me like!

Ska ha min nya kappa på mig idag. Bara så ni vet.

Puss.

RSS 2.0