Oh boy!

Solen skiner idag! :D Och mini (syrran) är här, me like!

Spunk i halsen

Blir så less på min hals ibland, har problem med den alldeles för ofta. Till viss del kan det kanske vara psykiskt också, men jag köper inte det till fullo. Har man ont så har man, eller hur?

Well, det blir skola imorgon och sedan kommer syster yster hit på besök - high five!

Har nyss telefonerat med Hanna, det var kewl!

Unnade mig lite glass ikväll, för halsens skull. Mycket gott!

Puss på er.


Favoriter i repris?

   

   

Var som sagt på Reprisen i fredags, här ovan ser ni några av mina inköp. Tröjan var långärmad från början, men jag klippte till den lite så att den blev mer "jag". Ska hitta en bra plats i min lägenhet att lägga pusslet på också, om jag inte tar med det till Ö-vik nu i veckan och påbörjar läggandet där. Bara så ni vet.

Nu väntar tvättstugan på mig.

Puss!

Srcapbooking

Har ägnat nästan två timmar åt att påbörja min London-scrapbook :) Får fina minnen när jag klipper och klistrar med bilderna och det känns bra att jag "snart" kommer att återvända till mina drömmars stad.

Mjölk!

http://norrlandsbilden.norrmejerier.se/tavlingsbidrag/riksgransen-2010


Ny bikini?

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Sunday time

Igår spenderade jag större delen av dagen i tennishallen och på kvällen var det fest. Utgången var väl sådär, var inte direkt något drag på Stadshotellet... kul att dansa lite, speciellt med så roligt sällskap, haha! Men annars var det bara en helt okej kväll. Hade ett väldigt givande samtal med Hanna när jag kom hem! ;) Mysig morgon också, slapp och bra som en söndag ska vara.

Var på Apoteket (eller Kronans Droghandel som det heter numera) och köpte hostmedicin och Bafucin för min stackars hals.

Puss.

Bästa fredagen på länge

Sitter och tittar på Top Model innan jag ska gå och lägga mig. Är riktigt trött, så måste få lite sömn snart. Det har varit en bra dag :)

Dagen började med ett besök på Reprisen, där hittade vi massor av spännande prylar. Jag hade 50 kronor som ett slags presentkortatt, så totalt behövde jag bara betala 38 kr. Vi lyckades få in ett bord i bilen också, det var en riktigt bra prestatipn! Efter ungefär två timmars shopping blev det lunch på Paltzerian - gött! Snacka om att man blev mätt, det blev nästan paltschwimmen, faktiskt. Tur att vi inte sjönk som stenar när vi tog ett dopp i simhallen. Efter en heldag i Öjebyn blev det sedan en liten sväng på stan med Systembolaget som en av anhalterna.

Dagen/kvällen avslutades med en god och mysig middag, det blev kyckling - mums! Fick lite över till matlåda också, det gillas. Lyckades med lite extra charm få se det mesta av finalen i Let's Dance men vi hann såklart kika lite på hockeyn mellan varven också. Skönt att ha ännu en lugn fredag med riktigt bra sällskap både på dagen och kvällen :)

Imorgon ska jag kolla på tennis och vara lite supporter, det blir nog kul. På kvällen blir det fest!

Puss på er!

We nailed it!

Under två bråda dagar har vår klass (uppdelad i två) producerat två TV-program. Igår skötte jag grafik och scripta, d.v.s. höll reda på tider, namnskyltar och inslag. Idag var jag programledare, lite mer nervöst, men det gick bra till slut. Sista tagningen när vi bandade gick bra. Hela klassen har gjort ett grymt bra jobb! Är skitkul att göra TV och bra att vi har fått pröva på så pass många olika roller. I like! :) Vi hade faktiskt ett band som spelade live i studion också, härligt att vi fixade det också - high five!

Ikväll har jag spelat lite tennis, gick ganska bra till slut. Snart ska jag sova, är väldigt trött.

Puss!

H-o-c-k-e-y!

Nyss hemkommen från Skellefteå, var på plats och såg när SAIK kvitterade matchsserien mot FBK. Det var en riktigt bra match, spännande och fartfylld! Är lite tveksam till domarnas insats, när det är slutspel så höjs faktiskt ribban. Oh well, de gjorde förhoppningsvis sitt bästa, don't you think?

Jag älskar verkligen att gå på hockey. Är svårt att förklara varför, det är en speciell känsla, helt enkelt. Synd bara att Modo inte är med i slutspelet i år. Samtidigt är det skönt att titta på en match där man inte "måste" heja på något lag, att man inte har så mycket känslor inblandade. Ikväll hejade jag dock på Skellefteå och det var ju kul, eftersom de vann ;)

Idag hjälpte jag till som grafiker vid en av klassens tv-sändningar. Imorgon ska jag vara med min "riktiga" grupp, då som programledare. Kul! Mer om detta imorgon.

Nu blir det sängen.

Puss och godnatt!

Let the sunshine in!

Ytterligare en strålande vacker dag är här. How lovley! Tog en promenad förut och svängde in på ICA på vägen hem. Har fyllt på kyl, frys och skafferi med lite käk. Gött!

Om lite drygt en timme ska jag bege mig till skolan, där vankas ännu omgång litteraturdiskussion och textfeedback. Känns inte alltför jobbigt, faktiskt.

Puss!

Det kallas tvivel

Ibland undrar jag varför man (åtminstone jag) tvekar så mycket. När man har en bra känsla borde man följa den, eller hur? Varför ska man alltid analysera och tänka så förbannat mycket på konsekvenserna? Irriterande också att andra människor kan få en att tveka, trots att man har en så bra känsla. Ibland är det tvärtom också, att andra människor får en att sluta tveka. På gott och ont, i båda situationerna.

Jag brukar vara ganska dumdristig ibland och ta förhastade beslut, samtidigt som jag är en väldigt velig person. Hur fan går den ekvationen ihop?

Dagens låt: Hästpojken – Gitarrer & bas, trummor & hat

Make up your mind!

Idag fick vi lite information om valet inför hösten, vi ska nämligen välja några valfria kurser att läsa. Ska försöka bestämma mig så snart som möjligt, så att jag slipper sitta kl. 23:30 den 14:e april och bli förbannad över att studera.nu är överbelastat...

I min vackra vita vintervärld



Bilden är visserligen från London förra året, men det är minst lika mycket snö här i Piteå nu. Ska tydligen komma mer också. Som om vi behöver det... jag gillar snö, men nu närmar vi oss slutet på mars och jag vill ha vår - nu! Grymt härligt att solen skiner ute. :) Ska snart ta en promenix upp till skolan.

Puss!

Bleeding!

Gosh, kan inte kycklingen bli klar snart?! Den blöder lite. Aj. Stackars. Jag är hungrig!

Lite läskigt att laga mat i mitt kök för tillfället. Fläkten verkar knas, brandlarmet gick nästan igång i fredags. Tycker inte att det var speciellt rökigt, dock. Menmen. Hädanefter blir det matlagning med öppna fönster och ibland till och med öppen dörr. Haha, låter ganska weird, I know - men hellre det än att man drar igång brandlarmet.

You really got me

Upptäckte en ny artist idag. Me like. Den här låten (speciellt texten) fångade mig verkligen. Den är pricken över i, på något sätt. Åtminstone för mig. Artisten heter Laura Marling och låten heter New Romantic. Jag kommer definitivt att lyssna mer på den här bruden, trust me.

Laura Marling – New Romantic

I know I said I love you, but I'm thinking I was wrong,
I'm the first to admit that I'm still pretty young,
And I never meant to hurt you when I wrote you ten love songs.

That guy that I could never get, 'cause his girlfriend was pretty fit
And everyone who knew her loved her so.
Well I made you leave her for me, and now I'm feeling pretty mean,
But my mind has fucked me over more times than any man could ever know.

Maybe I should give up, give in.
Give up trying to be thin.
Give up and turn into my mother,
God knows I love her.

And I'm sorry to which ever man should meet my sorry state,
Watch my steady lonesome gait and be aware.
I will never love a man,'cause love and pain go hand in hand
And I can't do it, again.

So we stayed up late one night to try and get our problems right,
But I couldn't get into his head just what was going through my mind,
And I think he knew where I was going cause he put Ryan Adams on,
Cause I think he thinks it makes me weak, but it only ever makes me strong.
I've got this friend who sounds just like him,
Now he's the man I'd leave you for, the man that I just adore like you.
The same man he turns to me, he said "I got to tell you how I feel,
"If god could make the perfect girl for me it would be you."
And my god told me not to tell about how much do you love your fella
I don't know more everyday
Not in this new romantic way.

I'll always be your first love,
You'll always be my first love.

And I'm sorry to whichever man should meet my sorry state
Watch my steady lonesome gait, and be aware,
I will never love a man, 'cause love and pain go hand in hand
And I can't do it, again.
I will never love a man 'cause I could never hurt a man,
Not in this new romantic way.

Lite bilder från modevisningen

Modevisningen var väldigt kort och de visade två uppsättningar per person, men det var kul att se :) Man blir grymt sugen på vårväder och -kläder!


   

   


Hårigt!

Jag är ofta väldigt noga med hur mitt hår ser ut, det är det viktigaste när jag fixar till mig. Fick syn på ett par riktigt fina håraccesoarer på Lindex idag. Vill ha!

Hårband 1
Hårband 2

Modevisning och fika

Dagens aktiviteter i Gallerian var mycket trevliga :) Synd bara att de två modevisningarna var så korta och visade exakt samma kläder båda gångerna... sällskapet var dock väldigt exemplariskt, inget att klaga på - tack för en mysig dag, girls!

Känns härligt att det snart är vår, hittade en jättefin klänning på Vila. Kände mig lite som en gudinna i den, vore nice att ha den i min garderob. Är även väldigt sugen på en svart skinnjacka. Har en mörkblå, men den börjar bli lite sliten. Den är visserligen väldigt användbar fortfarande, men en ritkigt snygg (och bekväm) svart skinnjacka känns nästan som ett måste i garderoben.

Sitter och kikar på Top Model nu - me like!

Ikväll blir det ännu en lugn kväll, med bl.a. Körslaget :)

Puss!

Fruktigt värre!

Jag bestämde mig för att vara åtminstone lite nyttig idag, med mig hem från ICA fick jag kiwis, bananer, äpplen, naturgodis, vattenmelon och lättdryck. :)



Sweet!

Trött-virus?

Måste vara något som går nu, trötthet + besvär i halsen + skallebank + seghet + allmän osocial-känsla. Typ. Men så måste det ju också vara ibland. Man kan inte vara på topp jämt, eller hur?

Syrran kommer nog upp hit om 1½ vecka - najs! :) Då får jag sällis på väg hem till Ö-vik sen också, sweet! Ska bli gött att få vara hemma i Ö-vik i ett par veckor, det känns lagom länge. Efter praktiken är det ju dessutom inte så länge kvar av terminen, lite drygt 1½ månad. Tiden går verkligen fort när man har roligt.

Funderar lite på vad jag ska äta ikväll. Det lutar åt kycklingklubbor med potatisbollar tillsammans med en dressing som består av majonäs, sweet chili-sås, salt och peppar. Mums! Känner att jag vill unna mig nåt annat gott också, som chips eller glass. Ska nog göra det, det känns som en bra idé.

Får mer och mer London-känslor, förresten. I can't help it. Sicken tur att jag ska dit "snart" :D

En sak till: om precis två veckor är det min 21:a födelsedag, inte fyskam! :)

Puss!

Språket hit och dit

Nu har vi klarat av två litteraturdiskussioner, de gick väldigt smärtfritt till och det var faktiskt väldigt intressant. Skönt att bara sitta och flumma, samtidigt som man gör något vettigt. Det är sjukt intressant med språk, I must say. Extra kul också att språket (antagligen) är mitt framtida arbetsredskap. He kan ju int' bli bättre, eller hur? Njäe.

Well, ska röra mig hemåt och fixa någon slags lunch. Ikväll blir det nog lugna puckar, men man vet ju aldrig.

Puss!

Ylva tippar kvarstfinaler!

Just det, på tal om hockey. Tänkte passa på att tippa utgången i kvartsfinalerna i Elitserien.

HV71 vs. Timrå

4-3 i matcher

Jag tror att Timrå är bättre än vad många tror, de är tuffa. Jag tror dock att HV71 ändå kommer att dra längsta strået, om än med liten marginal.

Brynäs vs. Djurgården

2-4 i matcher

Brynäs har faktiskt gått riktigt bra den här säsongen, men jag tycker att Djurgården har ett bättre lag helt enkelt, speciellt framåt. Semifinal för 08:orna i år.

Skellefteå vs. Färjestad

4-3 i matcher

SAIK är årets bästa Norrlandslag och förra året lyckades man slå ut självaste Linköping. I år lyckas man med något liknande och slår ut vargarna från Värmland.

Linköping vs. Frölunda

4-2 i matcher

Frölunda har rutinen, men har gått alldeles för knackigt i år och Linköping går vidare utan större problem.

Just around the corner...

Nästan, i alla fall. Gymmet alltså. Det tar mig nog inte ens fem minuter att gå dit, vilket ökar min träningsmotivation en hel del. Är nyss hemkommen från ett pass core boll, som var grymt jobbigt - men kul! Och skönt. Känner mig härligt mör i kroppen nu.

Ska strax käka lite nudlar med broccoli och kika på hockeyn.

Puss!

Armgodis!



Lite drygt en tjuga på Tradera. Me like!


Kul kväll!

Magnus Betnér levererade ikväll, som vanligt. Me like!

Nu (läs: snart) blir det sängen tillsammans med Jan Guillou (eh, ja, i bokform) och VeckoRevyn.

Puss!

Tonight's gonna be a good night!



Ikväll ska jag och Malin se Magnus Betnér - high five! Jag har sett honom live två gånger förut, han är awesome!

Lagom produktiv dag

Idag har jag läst lite mer ur "Ordets vakt och vanmakt" - inte direkt någon chichlit, kan jag ju lugnt säga. Har skrivit lite mer på hemtentan också, den bör vara klar inom en snar framtid. Den är i princip klar nu, men måste skumma igenom den ett par gånger till och "fixa" lite. Ska läsa lite mer Guillou i eftermiddag, men först blir det Sex & The City samt Top Model 9 på TV. Det ni!

Imorgon ska vi visa upp våra kulturinslag, intressant! Tycker att mitt och Malins inslag blev riktigt bra :) Synd dock att ljudet strulade, ganska jävla irriterande, faktiskt. You gotta love dagens teknik, eller hur?

Puss.

Happypantz!

Just nu känner jag mig glad! :)

(Ville bara säga det!)

Tävling!

Tänkte passa på att tipsa om en tävling där man kan vinna en designerväska.

Här är mitt bidrag: http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=57416&flashparamid=226231

Rösta på mig! :)


Kul skämt - NOT!

Usch. Det kryper nästan lite i kroppen när jag läser om alla dessa hot om skollmassaker - det har till och med spridit sig hit, till lilla Piteå. Bara för att man är mobbad, varför utsätta hela skolan för något sådant? Jag förstår att man vill sätta dit de som faktiskt är skyldiga, men alla andra då? Är ju precis som i krig, när ett helt lands befolkning får lida för vad deras regering sysslar med. Sjukt, det är vad det är.

http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/artikel.aspx?ArticleId=5244973
http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/artikel.aspx?ArticleId=5246965

It's a beautiful day!

Idag skiner solen - igen. Jag tänker utnyttja detta genom att gå en långpromenad :)

Intresseklubben antecknar för fullt, eller hur?

Stackars dig!

Tänkte bara säga att jag tycker synd om människor med dåligt självförtroende, som till exempel den här personen som postade en kommentar angående mitt klädval i fredags:


Postat av: * * * *

Du har sjukt dålig klädsmak!

2010-03-16 @ 11:08:48


Puss på dig!

Helgen i bilder



Fredagen bjöd på förfest hos Carro och därefter goda drinkar och dans på Challenge.




I lördags åkte jag häst och släde :)




Där fanns också en hungrig ren.




Igår bjöd Isabelle på supergoda cup cakes!




Vi hade även en liten klädloppis :)


Testing, testing...

Följ min blogg med bloglovin

RÄTT LÅT VANN!

Hujedamej vad glad jag blev när Anna Bergendahl vann igår!  Jag röstade till och med - två gånger! Blev nästan tårögd, faktiskt.

Ingen speciell rubrik

Fy fan vad trött och seg jag är idag... har nyss kommit hem från en promenad. Gick förbi nere vid sjön där de hade någon slags tillställning, en del av Piteå Winter Week. Passade på att åka häst och släde, mysigt! :) Bilder kommer senare, någon gång. Man kunde åka hundpann också, men jag hade inga pengar med mig, tyvärr.

Ikväll ska jag se Melodifestivalen, hejar på Anna Bergendahl! :)

Puss!

Bah!

Jag är trött, full som en kastrull och har mensvärk.

Sitter och väntar på något (någon) som gör mig glad, ändå känner jag mig less. Hoppas det vänder inom kort. Är mycket roligare att vara glad. Typ.

Kul kväll ikväll, förutom att killen som var DJ inte verkar ha koll på bra musik på dansgolvet. Inte ens Katy Perry kan han bjussa på. Det ogillas!

Imorgon (senare idag) ska jag chilla.

Puss på er, eller nåt.

Kvällens outfit





Scarf: Christian Dior
Väst: Primark
Linne: Vila
Leggins: Rut m.fl. 

Åh, vilken härlig dag!

Det är fantastiskt fint väder här idag! :) Tog en promenad efter frukost - gött!

Har nyss haft ett långt telefonsamtal med världens bästa Marika <3 Jag saknar henne! Vi ses dock ganska snart, nämligen i april! :D Me like!

Väntar på tvätten i torktumlaren nu och ska fixa lite nudlar + gröna bönor till lunch.

Ikväll blir det lite partaj! :)

Puss!


Good news!


  

Innan jag går och lägger mig tänkte jag bjuda på en lite gladare nyhet än Modos förlust.

Jag ska till London - och Portugal - i sommar! High five på det! :)



En stor besvikelse

Jag är så grymt besviken just nu. Det blir (återigen) inget slutspel för Modo. Vet inte riktigt vad jag ska säga just nu. Bah. Känns inte alls kul :(

Läs mer om eländet här.

Pumpad

Kom nyss hem från ett pass på gymmet, Core Boll är grymt skönt, I must say. Känns att det var jävligt längesen sist. Har inte tränat på lite drygt en månad tror jag... well, det ska bli ändring på det nu!

Lyssnar på Södertälje - Modo nu, ni håller väl tummarna?

Fick förresten hem en jättefin sjal från Dior idag, klickade hem den för 12 kronor på Tradera - värt! Bild kommer vid ett annat tillfälle :)

Ska fika lite nu. Gott.

Puss!

Cleanin' up my closet

Idag ska jag gå igenom min garderob - igen. Var inte så längesen sist, men det tål att göras igen. Den här gången ska jag försöka göra mig av med (eller åtminstone lägga undan) kläder jag sällan eller aldrig använder. Det skulle underlätta enormt...

På söndag ska en kompis i klassen ha klädloppis, kan bli kul! Kanske att jag tar med mig något/några plagg som jag också kan sälja/byta, annars lämnar jag in det till Second Hand eller ställer ner i förrådet. Måste ändå gå ner med mina varmaste vinterjackor dit snart, känns onödigt att ha dem i lägenheten i sommar. De tar upp ganska mycket plats.

Puss på er!

Nördigt värre...



Ikväll blir det lite festligheter med klassen. Det gillas!

Forza Modo!

Imorgon är det en väldigt viktig match för Modo Hockey. Synd bara att det inte räcker med vinst i de två kommande matcherna, det gäller att "rätt" lag förlorar också. Bah. Jag hoppas verkligen att det blir slutspel i år! Bli så besviken annars. Blir billagare för mig, men vad fan... det är klart jag vill se Modo i kvartsfinal (och gärna semi och final också, såklart)!

Läs mer inför matchen här.

Kissies hemliga fans?

Haha, måste få tipsa om en ganska kul blogg. Det är en blogg som kopierar alla inlägg av bloggaren Kissie och lägger ut på sin egen blogg. Det är en blogg för "er som inte gillar Kissie & inte vill bidra till alla dom pengar hon får men endån vill läsa vad hon skriver". Aww, vad sött! Kul med folk som inte kan stava ordentligt i offentliga sammanhang, känns ju så mycket mer moget och seriöst då. Eller?

En annan hit är ju deras presentation också:

"Hej!
Efter att vi blev avstängda från Blogg.se så håller vi hus på bloggplatsen.se istället.
Vi var två personer innan men nu är det bara jag som ska se om jag kan driva denna bloggen för eran skull....
TYCKER NI INTE OM DEN BEHÖVER NI INTE VARA HÄR!!"

Ja, jag säger då det... orka vara avundsjuk på folk som har det bättre ställt än en själv. Gör något åt det istället! Tror knappast att den/de som driver den här bloggen inte skulle tacka nej till att tjäna pengar på att blogga.

Själv brukar jag sällan läsa Kissies blogg och har ingen speciell åsikt om henne.

Over and out!

Film är bäst på bio

Idag har vi filmat inslaget på biografen här i Piteå, det gick bra! Vi fick filma i princip överallt och fick även några intervjuer. Redigeringen får dock vänta tills nästa vecka. Riktigt schysst att personalen var så hjälpsam!

Det var många som skulle se Alice i Underlandet ikväll - bra val! :)

Inatt jag drömde...

Eller snarare imorse. Jag hade en ganska konstig dröm, men som lika gärna kunnat vara sann. Eller? En liten del av mig önskar att det vore en sanndröm, även om det skulle innebära trassel. Min hjärna verkar spela mig spratt ibland och jag gillar det inte. Det är ganska jävla jobbigt och frustrerande ibland - och väldigt irriterande.

Ska dock försöka att inte överanalysera den där drömmen. Jag trivs ju faktiskt väldigt bra med min situation just nu, bättre och bättre dag för dag, faktiskt. Det är en härlig känsla! :)

The Monday

Idag fick vi öva på att göra typ liverapportering. Jag och Johan intervjuade varandra, vi låtsades att vi var Pite Hockeys huvudtränare respektive Piteå IF:s nya värvning från London. Den andra intervjun gjorde vi på engelska, det var kul! Tycker att vi gjorde ett riktigt bra jobb ;)

Nu har vi lektionsledigt resten av veckan - skönt!

Imorgon ska jag och Malin filma vårt inslag, det blir nog bra. :)

Snart blir det sängen.

Puss!

I'm proud to be a woman

För exakt ett år sedan den här dagen var jag i London. Jag, pappa och syrran var inne i city, gåendes från Picadilly Cirkus på väg till Oxford Street. På vägen dit får vi plötsligt syn på en stor folkmassa framför en stor scen med en kvinna som står och mässar. Jag försöker tänka om det är något speciellt på gång, men det står still. Min pappa däremot påpekar att det är ju Internationell Kvinnodagen. Ehm, ja. Kanske något jag och syrran borde haft koll på - eller?

I år firar Internationella Kvinnodagen 100 år, vilket har undgått mig fram tills jag läste tidningen imorse. Där hade man intervjuat 3-4 kvinnor som var ganska väl överens om att den här dagen egentligen inte är något speciellt och att den inte betyder någonting för dem. De ansåg även att den inte borde behövas, att vi borde sträva efter jämlikhet och engagera oss i viktiga kvinnofrågor varje dag, året runt. På frågan om hur den här dagen skulle kunna utvecklas var svaret i princip att den så småningom ska avvecklas.

Jag är beredd att hålla med. Vi kvinnor/tjejer/flickor har blivit mer eller mindre åsidosatta, våldtagna, misshandlade, nervärderade och diskriminerade genom alla tider på alla tänkbara sätt. Det är ingen nyhet. Det är självklart ingenting vi ska acceptera, men det är synd att vi fortfarande - år 2010 - ska behöva instifta en dag då vi uppmärksammar och försöker hylla kvinnor eftersom vi uppenbarligen inte gör det varje dag. Borde inte någon ha satt stopp för männens "övertag" för sisådär tusen år sedan? Varför ser samhället ut som det gör?

Sverige är ett relativt jämställt land, men tyvärr är det långt ifrån sanningen i många andra länder. Där får kvinnor inte arbeta, flickor får inte gå i skolan och i vissa länder får de inte ens rösta! Varför har det blivit så? Varför satte inte våra förfäder ner foten på en gång? Män och kvinnor ÄR lika mycket värda, jag menar; vi är ju alla människor, eller hur?

Jag har inget emot Internationella Kvinnodagen, det är en fin och bra idé. Däremot tycker jag att det inte borde vara så svårt att hylla oss kvinnor lite oftare, typ varje dag. Kvinnor är fantastiska. Vi kan ju till och med föda barn, vare sig vi vill det eller inte. Det är ganska strongt, tycker jag. Däremot kan vi göra flera saker samtidigt, vi har sexiga höfter och är allmänt underbara tvåbenta varelser. Jag är stolt över att vara kvinna, tjej, flicka - you name it! Det borde du också vara - varje dag.

Nästa år ska jag fira Internationella Kvinnodagen riktigt ordentligt, jag lovar. Ikväll firar jag med att bara vara, det är inte så pjåkigt.

Helgen

Bra helg, tycker jag. Igår blev det en hel del Buzz - kul! En hel del bärs för andra, men inte för mig. Inte den här helgen. Skönt att vara nykter ibland. Blev dock väldigt tvärtrött runt halv ett, på ett skönt sätt.

I fredags blev det filmkväll, The Reader stod på menyn. Riktigt bra! Innan dess var det hemmagjort pizza på menyn - jättegott! :) I samband med filmhyrningen passade vi på att investera i två andra filmer; "Walk the line" och "The boat that rocked". Blir alltså fler filmkvällar framöver - mys!

Känns verkligen att våren är på väg nu. Även om snön fortfarande är kvar så får jag ändå sprudlande vårkänslor, beror nog delvis på den mer och mer behagliga temperaturen.

Var på innebandy i Luleå idag förresten, en riktigt bra, ruffig och spännande match. Seger för Wibax - härligt! :) Efter matchen blev det Max, jag unnade mig ett Minimål - mums!

Imorgon är det skola som gäller. Har gjort kyckling med ris och currysås till matlåda. Resten av veckan kommer till stor del bestå av läsning och hemtenta - high five!

Nu blir det snart sängen.

Puss och godnatt! :)

London Calling - Mars

Nu när vi ändå är inne på London... förra året ungefär vid den här tiden kom pappa och syrran och hälsade på mig :) Det var kul! I slutet av månaden åkte jag och hälsade på Hanna i Ööööööret! :) Under tiden var min värdfamilj i Dubai. Våre kom tidigt och jag och tjejerna hann med en hel del parkhäng också - lovley!

Läs mina London-bravader i mars förra året här.

London Calling - again?

Vill inte säga för mycket - men kanske (kanske!) blir det London i sommar!! :D


Mmm... lunch...


Ylvas specialköttfärs

Igår testade jag en egenkomponerad variant av köttfärssås, som jag snart ska äta resterna av. Det blev faktiskt ganska gott. Här är "receptet":

Köttfärs (nötkött)
Thaicurrysås med grönsaker från Willys
Salt & peppar
Kidneybönor

Stek köttfärsen tills den har fått en fin, brun färg. Salta och peppra. Häll över såsen och blanda i bönorna.

Servera med bulgur.

Var lite tveksam till kombinationen curry och köttfärs, men det blev som sagt inte alltför tokigt. Nu är det hög tid för lunch :)

Julius is in tha house!




Kom på att jag inte har visat vad jag klickade hem från Tradera för ett par veckor sedan. Jag är ett stort fan av Paul Frank och blev jätteglad när jag fick hem det snygga linnet ovan :)

Lugn och fin

Idag har jag fixat så att jag och Malin kan få göra vårt kulturinslag, hade lite tur som fick tag i den jag skulle prata med nästan på en gång. Skönt att det är gjort. Har även kikat lite på olika sommarjobb som jag ska söka, ska kolla upp mina referenser imorgon eller till veckan. Först och främst skulle jag såklart vilja ha jobb på ÖA, det skulle nog ge ganska mycket för min "karriär", haha, eller vad man nu ska säga. Det är ju journalist jag siktar på, liksom. Om jag inte får sommarjobb där så har jag dock några andra alternativ, ett jobb vill jag ju ha. Och pengar. Cash is king. Har många planer inför sommaren, så måste ha lite kapital. Kanske borde få tummen ur och fixa ett extrajobb här också?

Nästa vecka har vi bara lektion på måndag och sedan är vi lediga. Eller ja, en del plugg måste ju göras men det känns bra att inte ha några fler föreläsningar etc. Då kan jag koncentrera mig på att läsa kurslitteratur inför hemtentan och liknande. Sweet! Känns som om jag ligger i fas just nu, känns bra, mycket bra.

Puss på er!


Smile to the camera!

Idag fick vi pröva på att vara i TV-studion och "sända" program - skitkul! Vi fick pröva på de flesta olika roller; kameraman, ljudtekniker, bildproducent, programledare etc. Det var en givande dag och nu har vi fått en bra inblick inför skapandet av våra egna sändningar som går av stapeln om ett par veckor :)

Journalist, javisst!


Min första limerick

Har skapat ännu en ny kategori, den heter Poesi. Åhå, där fick jag verkligen till det. Jag skriver dikter och liknande ibland och kanske kan det vara kul att läsa dem? Här kommer en limerick. Enjoy!

En stöddig en från Nordingrå
Han skulle försöka sig på
Att hitta en flicka
Men tungan vricka
Och ensam hemåt han åter fick gå


Kureraririora

Idag är jag hemma med förkylning. Bra att jag är ledig, så att jag slipper missa något. Har skola imorgon dock, så det gäller att försöka kurera sig så mycket som möjligt idag. Har tvättat och packat upp det sista från helgens lilla tripp. Har även läst en hel del ur "Världens dåligaste språk". Skulle tippa på att jag har lite drygt 50 sidor kvar, känns bra. Snart ska jag se på Top Model och sen ikväll är det ju House :) Hade även tänkt att kika på "Dating in the dark" och Jonas Gardells "Åh, Herregud!" - det känns som om det kan bli en riktigt bra TV-kväll ikväll, eller hur?

PUSS!

Saknaden är stor

Känns lite konstigt att OS är slut nu, förresten. De senaste två veckorna har det inte funnits någon tvekan om vad man ska se på TV på kvällarna.

Jag tycker att den svenska truppen har gjort ett bra OS! Extra mycket cred till t.ex. Johan Olsson, Magnus Hellner och de svenska curlingdamerna. Vilket gäng, jag är grymt imponerad! :)

Heja Sverige!

Bilder från gränsen



Uppe vid första liften. Sedan var man tvungen att åka ner för en kort backe för att åka upp med nästa lift och därefter var det bara att slänga sig ut i första, bästa pist ;)




Lunchpaus! Inte min öl, men den passar ganska bra där i snön, tyckte A.




Härliga backar!




Det är svårt att fånga den fantastiska omgivningen på bild. Kändes ganska häftigt att befinna sig där uppe bland bergen.




Vet inte varför det står "Mattis" under "mina" snowblades, men det var grymt kul att åka. Vi körde den här skidposen ganska många gånger, vi kände oss coola.




Riksgränsen

Igår kom det hem sju trötta journalister efter en galet bra helg i Riksgränsen. Det var värt vartenda öre!

I fredags var det kanonfint väder, om än lite kallt. Vi åkte nästan hela dagen, riktigt nice! Det bet dock lite väl mycket i kinderna under de sista åken och jag lärde känna mina vadmuskler väldigt bra under lördagen... träningsvärken har börjat släppa lite nu.

På lördagen var det tre tappra själar som åkte i mulet väder, medan vi andra tog en promenad ut på en sjö. På kvällen blev det fest med diverse drycker.

Igår ägnade vi förmiddagen åt att städa rummen och sedan blev det lite drygt sex timmar på tåget och en timme buss från Luleå till Piteå. Hur kul man än har haft på en resa/semester är det alltid lika skönt att komma hem.

Nu ska jag bjussa på några bilder från helgen och sedan blir det nog läggdags, har en inkommande förkylning som jag ska försöka kurera med lite sömn.

Puss på er!

RSS 2.0