Söndag

En vecka kvar! :)


Lugna Blå Timmar

De som känner mig väl vet att min musiksmak är bredare än bredast. Jag gillar i princip allt. Just nu lyssnar jag på klassisk musik, köpte den gamla godingen "Lugna Blå Timmar" på Reprisen för ett par månader sedan. Ska ta med en av skivorna till J sen ikväll, så vi kan lyssna på den när vi lagar mat. Det bli kycklingwraps - mums!

Kul va?

Puss på er.

Trav i Boden





Igår var jag och J på trav i Boden, första gången för mig. Det var häftigt! Riktigt fina hästar och en kul upplevelse. Sällskapet var ju toppen, så det gjorde inte direkt saken sämre heller. Vi spelade inte så jättemycket och vann typ inget, haha, men vi var nära. Många av hästarna har jättegulliga och -roliga namn, två av mina favoriter var Dunderloppan och Mr. Cucumber - vad sägs om det?

  

Ett lyckopiller för själen!

Så beskriver jag Sex And The City 2, jag är helnöjd!! Filmen var toppenbra, den har allt som en bra film behöver! :) Måste köpa den (plus den första filmen) när den kommer ut på DVD, helt klart. Alla behöver lite SATC i sitt liv.

Om ni inte har sett den - se den!

Bara ett tips, liksom.


I'm ready!

 

Nu ska jag på bio! :)

Ciao!

Jeremy Scott - that's hot!

Sitter och tittar på "Fashion" på SVT2 nu. Fastnade direkt för en designer som heter Jeremy Scott. Hans kollektion var sanslös! Cool, snygg, party... och så har han ofta budskap på sina kläder, med både humor och allvar i sig. Det gillas! Kolla in hans hemsida här.

Big boobs

Seriöst, hur fan kan man vilja se ut så här?


Premiär för SATC2 i Piteå inatt!

... och jag ska dit! :) Strax efter midnatt börjar filmen och jag är peppad! Vi ska mötas innan för en Cosmopolitan och försnack, såklart. Ser fram emot kvällen/natten. Det är supertråkigt väder ute, men jag ska försöka liva upp tillvaron med en söt klänning som jag köpte i London.

Puss!

Mone, money, money...



12 dagar kvar :)

Public Relations

Idag har vi diskuterat boken jag nämnde igår, som handlar om PR och annat skoj. Eh.

Det var en ganska bra skoldag, förutom att jag känner mig alldeles fluffig i skallen, eller nåt. Tror jag dricker för lite vatten och sover för lite. Typ. Eller så är jag bara stressad inför sista tiden innan jag pyser till London. Växlade in pund idag, på tal om det. Nice!

Har fortfarande några kapitel kvar att läsa i Opinionsmakarna, får ta och göra det imorgon eftermiddag. Vill ha lite koll innan tentan, kan ju vara bra.

Det tycks vara ett ganska komplicerat förhållande mellan PR-konsulter och journalister, en tämligen ensidig relation. PR-folket anser att de kan hjälpa journalisterna och att de har en bra kontakt, medan många journalister sällan erkänner att de har kontakter inom PR och att de vill vara så oberoende som möjligt. Vi fick titta på några artiklar i DN, som mer liknar reklam än en "vanlig" artikel. Intressant. Det är så mycket billigare att slänga ut ett pressmeddelande som en tidning nappar på och vips så har man fått publicitet, istället för att lägga ut ett par hundra tusen på en annons. PR har sina för- och nackdelar, ibland kan det vara svårt att värdera en "nyhet" och många gånger finns inte tiden till att kritiskt granska och göra research. Så långt som det är möjligt tycker jag att man ska ha så mycket eget material som möjligt, men absolut snappa upp tips som man får. Dessutom bör man alltid höra sig för med "båda sidor" för att ge en så rättvis bild som möjligt. Det är inte alltid så lätt, men det är väl bara att göra så gott man kan för att bli en så bra journalist som möjligt.

Nu blir det snart Top Model och middag. En mycket bra kombination, enligt mig.

Puss!

Happiness!

Skags Udde

Jag ser fram emot sommaren 2010! :)

Pluggpluggplugg

Idag har jag umgåtts med boken Opinionsmakarna, av Larsåke Larsson. Bah. Har läst fem kapitel, alldeles tillräckligt. Den handlar om PR vs. journalistik, typ. Något har jag väl lyckats lära mig, I guess. Den är ganska intressant, men mycket är blaha blaha och upprepningar. Ska strax käka middag (fiskpinnar och ris - gött!) och sedan kila över till Johan för att kolla över frågorna inför morgondagens litteraturdiskussion.

Känner mig alldeles tung i huvudet, inte kul. Inte en bra kombo med läsning av kurslitteratur, men det är bara att kämpa på.

Om en vecka är det tenta!!

Stolthet & Fördom

Tänkte bjuda på ett litet boktips/en liten bokrecension. Det är "Stolthet & Fördom" av Jane Austen som jag talar om. Det är antagligen många där ute som har läst den och idag sällade även jag mig till den skaran. Läste ut den tidigare idag och helt plötsligt insåg jag att jag kommer att sakna den! Den är relativt lättläst och det händer inte speciellt mycket spännande egentligen. Däremot är den skriven med mycket humor och god människokännedom. Karaktärerna, som är väldigt många och svåra att hålla reda på till en början, beskrivs mycket väl och på ett intressant sätt. Man får väldigt bra egna uppfattningar om dem och jag fäste mig speciellt vid huvudpersonen Elisabet Bennet och hennes far, Mr. Bennet. Mamman, Mrs. Bennet, är helt hysterisk, en väldig speciell person vars enda önskan är att få sina fem döttrar bortgifta till förnäma män. Hela familjens vardag består av att promenera i parken, umgås med andra rika familjer och leta efter lämpliga kandidater till döttrarna. De åker häst och vagn, läser böcker och spelar kort. Språket (jag läste den svenska versionen) är väldigt högtravande och det tar ett tag innan man vänjer sig vid det. I slutet av boken fastnade jag vid ett citat, av Elisabet:

"Tänk på det förflutna endast då det är en glädje att minnas det."

Det tål att tänkas på och är värt att ta till sig, eller hur? Jag tycker verkligen att ni som itne har gjort det ska läsa den här boken, om inte för nöjes så för allmänbildningnens skull. Det är en äkta klassiker som håller än idag.

Kul helg!

Är ganska nyss hemkommen från en bra helg i Umeå :) I fredags var det inflyttningsfest hos Jenny och Micke med trevligt folk och god mat, nämligen grillat. Igår blev det sovmorgon och en sväng på stan, lite shopping och lunch på Wayne's. På kvällen åt vi grymt god tacos och såg på Shutter Island - bra (men stundtals väldigt förvirrande) film. Måste läsa boken inom en snart framtid. Kul att hänga lite med Jenny i helgen :) Måste göras snart igen! På festen infann sig även Angelica och Kajsa - nice! :)

Snart blir det middag och en lugn och skön kväll väntar.

Puss!

Oh boy!

Studentlivet i Piteå är livet!

Idag har vi pluggat (läst) på en filt i solen vid vattnet, fikat och shopapt lite. Mitt umgänge i Piteå är grrreat, that's for sure! Och just nu är vädret inte direkt sämre. High five!

När roboten tar över...

Ganska nyss hemkommen från en intressant föreläsning om nya medier, främst Internet. Det är helt sjukt vad många sidor och funktioner det finns, utvecklingen går alldeles för fort. Vi fick se ett (visserligen extremt) exempel på en robot som kan skriva artiklar och nyhetsvärdera, skriva matchreferat och liknande. Jag menar, vad är det meningen att vi människor ska göra egentligen? En robot kan inte förmedla känslor och en robot bör bara vara ett hjälpmedel. Varför inte utveckla andra typer av robotar eller ägna tid och energi åt att bekämpa fattigdom, miljöförstöring och diskriminering?

Teknik är bra, men någon måtta får det väl vara.

I nuläget klarar jag mig bra med Facebook och att kunna skicka och ta emot mail - och att blogga, såklart. Jag behöver ingen robot som sköter mitt arbete så att jag bara ska lata mig. För det är väl det som är syftet? Det verkar ju som det i alla fall.

Nä, nu ska jag snart dra till gymmet och köra lite pilates.

Puss!

Snart är sommaren här, plocka blommor och bär...

Underbart väder är det i Piteå idag!

Igår var vi några som tog en tripp till Luleå för lite shopping. Vi åt lunch på en uteservering i gassande sol, ganska mycket utomlands-feeling på det! Köpte en rosa pikétröja från Gina Tricot, jättesöt! Bild kanske kommer. (Borde försöka ta tag i mitt bloggande igen, älskar att skriva, spelar inte så stor roll vad jag skriver - bara jag får skriva.) På kvällen satt vi oss nere vid en sjö och drack rosévin. En helt underbar dag och kväll var det igår, I must say.

Låg ute och läste förut, Yrke: Journalist, som ingår i vår kurslitteratur. Måste fortsätta läsa imorgon, vi har tenta den 31:a maj och den vill jag inte kugga på.

Jag och Johan gjorde pannkakor till middag idag - mums! De blev maffiga och mättande.

Värt att notera att jag om precis tre veckor kommer att befinna mig i LONDON! <3 Känns nästan lite overkligt, faktiskt. Ser fram emot min resa, har saknat London väldigt länge nu.

Nu ska jag kolla lite på Sverige - Canada och fixa lite med musik.

Puss!


London Calling - Maj

Förra året vid den här tiden fick jag besök av mamma i London :) Vi hann med en massa saker, bl.a. ridning i Hyde Park - en riktig höjdpunkt! Jag fick även veta att min värdfamilj skulle ta med mig på semester innan jag åkte hem - till Portugal! Den sista maj firade vi Theas födelsedag genom att gå och se Magnus Betnér på på Comedy Club vid Picadilly Cirkus, som senare kom att bli ett av våra favorittillhåll.

Läs mer här :)

Btw; på söndag är det tre veckor kvar tills det bär iväg till London igen - I can't wait! :)

Jag är glad :)

I fredags fick jag besök av Emma, det var kul :) Vi hade en lugn kväll med pizza, godis, glass och film. Najs! I lördags blev det shopping, mest för Emma haha, men en del för mig med. Köpte en vit t-shirt och ett par svarta gladiatorsandaler - me like! På eftermiddagen blev det brännboll med några i klassen, det var kul det också, även om det slog slint i min vinnarskalle... blev vinst för Piteå idag förresten, med 1-0. Det var en ganska bra match och de var värda tre poäng även om de inte spelade jättebra matchen igenom. Det är kul med fotboll, speciellt om man har bra sällskap vid sin sida.

Har ägnat mig åt att reda ut en del saker också, vilket känns bra. Det är så härligt att tycka om någon sådär extra mycket! :) Det är så skönt att bara vara och ägna sig åt det som händer just nu och att göra sådant som gör en glad. Att vara i Piteå gör mig glad, många av människorna som finns här är grrreat! Ni vet vilka ni är.

Puss!

BBQ

Igår var det grillfest med sekten = klassen. Totalt lovley, haha, som vanligt! Vi är knasiga.

Puss på det!

Fördomar

I måndags hade vi en väldigt intressant föreläsning av Quick Response. Den handlade bl.a. om hur media skriver och rapporterar om invandrare. I slutet hettade det till ganska rejält i diskussionen mellan vissa, på grund av att vi tänker och tycker olika. I grunden är vi överens, tror knappast att någon i sällskapet är rasist, men klimatet hårdnade ganska rejält där ett tag.

Förra veckan diskuterade vi hur kvinnor och män framställs i media och hur ofta de förekommer o.s.v. Även det riktigt intressant. Jag reflekterar nästan aldrig över om det är män eller kvinnor på bild i tidningen, som pratar i radio, TV och så vidare. Det spelar liksom ingen roll.

Om jag skulle återge de båda ovanstående diskussioner skulle det bli flera meter långt. Säkerligen läsvärt, men just nu har jag varken ork eller lust att skriva så pass mycket. Värt att tänka på är det i alla fall.


Hej igen.

Har haft en bra helg i Ö-vik. Rolig och mysig :) Tack alla inblandade! :) Idag blev det ett besök på Paradisbadet innan vi tog bussen tillbaka till Piteå - kul! Fick lite ont i skuldrorna efter allt åkande i rutschkanan (stavning?) för att försöka "slå rekord" haha men det var det värt ;)

Börjar 11:00 imorgon - gött! Så ska se ett avsnitt av Top Model innan jag går och lägger mig.

Puss!

RSS 2.0