Kärlek till teater!

Ikväll var den roligaste kvällen på länge! Vi spelade upp olika pjäser, alla var jätteduktiga och det var väldigt intressant och roligt att både regissera, agera och titta på :)

Scenisk Beredskap <3

Ylva syndar - och fyndar!

Ikväll är det Tjejkväll på stan i Piteå, men jag ska på Scenisk Beredskap (kärlek!) så jag har inte möjlighet att gå. Så jag smet in på Carlings, där de har Tjejkväll hela dagen och hade REA på hoodies, koftor och jackor och lite halsdukar och så. Jag kom hem med en skinnjacka, en mysig kofta och två halsdukar - allt för 238 kr! Jag vet, jag har ju gjort en deal med mig själv att jag inte ska shoppa så mycket men... det beror faktiskt på vad jag shoppar. En skinnjacka är en investering och en varm kofta är välbehövlig nu i vinter. Och halsdukarna kostade 20 kr styck. Jackan kostade 99 kr, precis som koftan. Det bästa är att jackan har kostat ca 1700 kr... tyvärr fick nog det stackars djuret betala ett högre pris och det skäms jag lite för. Finns dock de som är värre. Jag lever i övrigt ganska miljö- och djurvänligt. Så... den som är utan skuld kan ju kasta första stenen!

Okej, efter en liten moralisk... hm... läxa(?) kommer bilderna på dagens inköp:


















Skallebank

Var grymt trött imorse och hade huvudvärk. Har fortfarande lite huvudvärk. Tror att jag dricker för lite och sitter för mycket vid datorn...

Aja. Idag lämnade jag in mina redigerade sidor för tidningsproduktion. Kommer att få massor av kritik, men jag har gjort mitt bästa.

Det var möte med Universitetstidningen idag, en slags bilaga till Metros studenttidning. Spännande, men lite ostrukturerat. Kanske blir bra ändå? Jodå, det tror jag.

På fredag ska vi ha litteraturdiskussion och sen blir det till att börja planera redaktionsövningen. Det kan nog ta sin lilla tid... ska bli kul dock, att leka tidningsredaktion. Vi ska göra ett skitbra jobb!

Snart kommer Johan hit :)

Puss.


Tiden går och jag med den.

För nästan precis ett år sedan genomförde jag ett beslut (kan man säga så?) som förändrade mitt liv ganska radikalt. Nu i efterhand är jag glad att jag gjorde det, för det var precis vid rätt tidpunkt. Hade jag väntat för länge hade det kunna bli värre. Fast det hände ju en del skit ändå. Tänk så mycket skit - och även så mycket BRA - som kan hända på ett år.

Förra hösten var vild och galen. Och glad! Jag hade så jävla kul förra hösten :) Hela min första termin här i Piteå och även jullovet var en fest, typ. Jag insåg att jag aldrig kommer att vara ensam. Mina val i livet spelar stor roll, såklart, men även om det är ett tråkigt val kan det ändå leda till någonting positivt :)

High five för ännu en glad höst i Piteå! Hoppas det blir så.

The bird is the word!



Digitalfoto ikväll. Kul! Jag är riktigt nöjd med den här bilden, småfåglar är söta :)

Lagom

Var sjukt trött imorse, blir tidig sängång ikväll. Har nyss käkat, ska avsluta en match i Betapet och sen mysa framför Idol.

Pratade lite med min vän Micke på telefon idag, vi kom fram till att vi måste ses snart :) Borde kunne bli en tripp till Stockholm innan jul!

Är klar med tidningssidiorna i InDesign, lika bra att lämna in dem eftersom man kommer att få en hel del kritik i alla fall. Ska försöka skriva ut dem imorgon, vilket inte alltid är det lättaste. Skolans skrivare är i en klass för sig... och det är ingen komplimang.

Satt nere vid udden förut. Kallar den för udden i alla fall. Det är en gräskulle nere vid vattnet. Det är en av mina favoritplatser i världen. Jag satt där och tänkte och njöt av kvällssolen. Det var mysigt.

Puss!

Ny vecka, nya tag.

Vilken kliché, men så är det.

Måndag: Måste gnugga på lite med InDesign.
Tisdag: Föreläsning, Medieteori 2. Digitalfoto.
Onsdag: Seminarium om medievanor
Torsdag: Litteraturdiskussion? Scenisk Beredskap <3
Fredag: ?


Hepp då!

Idag var jag på lite mingel med fika. Circus Sale ska tyvärr lägga ner nu, sista dagen imorgon. Jag passade på att shoppa lite till, fick fyra plagg för 80 kr, sweet! Det var nämligen ta två betala för en, så då blev det ju ta fyra betala för två för mig. Typ. Köpte två toppar och ett par chinos till mig och ett till par av de där grårutiga byxorna, till Thea, som fastnade för dem när jag visade dem för henne idag :) Efter att jag shoppat lite satte jag mig i solen och bara njöt :) Fotade lite också. Tre av bilderna får ni se här;



Lila chinos, Monki.



Mönstrad t-shirt, Monki. Lite rolig och retro, tycker jag.



Syns inte så bra på bilden, men det är en t-shirt/tunika med en spännande krage, från Cheap Monday.


STRESS!

Det var kul att jobba igår, var i garderoben hela kvällen förutom när jag tog en sväng och plockade undan lite glas och annat. Sjukt stressigt dock! Var ganska lugnt lite nu och då, men när det väl kom folk så kom det mycket folk! Verkar som om det var ett jäkla ös där inne. Fick ett erbjudande om att följa med en kille hem och en annan ville ha en puss men det ingick tyvärr inte i priset, haha! Det var ingen som var direkt otrevligt, skönt det. Man ska ändå inte ta det personligt och vet ju själv hur det är när man är på krogen. De som står i garderoben är ju bara "de som står i garderoben", liksom. Och man vill ha sin jacka och väska och gå hem. Vill absolut fortsätta jobba där :) Är en riktigt bra erfarenhet.

Har nyss haft ett samtal på Skype med Thea. Lovley!! Blir nog nyår i Göteborg i år igen :)

Puss!

Mysig höstpromenad en lördag i Piteå :)



Gula löv!



Johan fick såklart ställa upp på bild :)



Jag också, med kapade fötter ;)



Two little birds.



Booooobies. Hoho.



Fågelbad!



Titta, vad söta de är! Diggar den som kollar typ rakt in i kameran haha :)



Här burrar man upp sig lite.



Surt, sa röven om rönnbären. Eller var det räven?

Plus på kontot!

Shit alltså, jag har lyckats "spara" en massa pengar den här månaden. Har nyss betalat alla mina räkningar (förutom för gymmet, folktandvården och PT som dras automatiskt) och har rätt gött med cash kvar ändå. Har till och med kunnat föra över en tusenlapp på sparkontot utan problem. Det känns GÖTT!

Har nyss beställt en iPhone4 också. Det känns också GÖTT! Verkar dock vara ganska lång leveranstid på den, inte så gött. Men jag hoppas att det inte kommer att ta så jättelång tid, då kommer jag hinna ångra mig, haha! Aja. Lite cool och modern ska man väl få vara ibland. Fast det känns som om iPhone är värsta svenne-mobilen just nu. Haha.

Blir alltid lika förvånad när det är fredag nu för tiden. På ett bra sätt. Jag gillar fedagar. Och lördagar är ännu bättre :)

Ikväll ska jag och Johan gå ut och äta och sen hyra film. Mysigt. <3

Puss!

Fäääääärdig!

Sitter på en av skolans Mac-datorer nu och upptäckte precis att min blogg-header ser fruktansvärt knasig ut här haha. Aja, huvudsaken att den är fin på min dator ;)

Är klar med min sida i InDesign nu, där jag har härmat en sida ur ÖA-sporten. Vi ska redovisa imorgon, det går nog bra.

Ikväll blir det Scenisk Beredskap. Känns liiite bättre med hostan och halsen. Håll tummarna för att det fortsätter att bli bättre, jag ska ju jobba på lördag!

Oh well, ska strax gå hem och fixa lite käk och kolla på Top Model.

Puss!

Svar på kommentar!

Svar till http://vanstervegan.blogspot.com

(Tyvärr kan jag inte svara genom en kommentar på din blogg, eftersom jag inte har någon av profilerna som man måste välja mellan.)

Jag håller med dig! Och vem vill förknippas med SD överhuvudtaget? Man är vad man är och vad man är bestämmer man själv.

Är du svensk eller?

Det här är knappast en ny fråga, men ständigt aktuell, speciellt efter söndagens valresultat: vad är svenskt - och framför allt - vem är svensk? Jag har funderat på detta under dagens lopp och kommit fram till att faktiskt är upp till var och en. Visst, rent tekniskt sett är det väl att man har ett svenskt medborgarskap, men - i slutändan tror jag att det handlar om hur svensk man själv känner sig.

När jag bodde i London, under lite drygt ett år efter studenten och sedan under ett par månader nu i somras, kände jag mig väldigt svensk. Saker som man stör sig på när man är i Sverige blev helt plötsligt väldigt viktiga, inte minst våra svenska traditioner. Mina engelska vänner tyckte att det mesta var väldigt intressant och att det var roligt att lära sig något nytt från mig. Jag kände precis likadant med dem. Att resa är det bästa sättet att upptäcka sig själv och ta reda på vem man egentligen är - och vem man vill vara.

Trots att jag kände mig väldigt svensk med mitt långa, blonda hår och blå ögon tyckte jag ändå att jag passade in där, i London. Jag kände mig som en av dem. Jag hörde hemma där. Jag talade deras språk, jag förstod och gjorde mig förstådd. Jag anpassade mig till deras regler och kultur, utan att helt glömma bort min egen. Det var ett utbyte, man ger och tar, lär sig och lär ut. Man lär sig att se saker ur ett annat ljus och får ett helt annat perspektiv på livet och samhället i stort.

Jag tycker att man ska ta seden dit man kommer - för sin egen skull. Inte för att passa in utan för att det blir mycket lättare att förstå sig på sin omgivning. Språket är den viktigaste delen i detta, enligt mig. Språket är nyckeln till att skapa en bättre tillvaro för sig själv och även sina medmänniskor. Det är ju så mycket lättare när man förstår varandra. Ordets makt är alltid störst. Pennan är starkare än svärdet. Sen behöver man ju inte fira jul, det finns säkert svenskar som inte gör det, trots att det är en stark tradition i vårt land. Många firar heller inte midsommar eller bryr sig speciellt mycket om födelsedagar. Man kanske firar på sitt eget sätt eller passar helt enkelt på att umgås lite extra och äter lite extra gott, bara för att man är ledig.

Så länge ens traditioner och vanor skadar någon annan så är det väl självklart att man ska få ägna sig åt det man gillar och brukar göra? Varför är det ens ett problem?

Varför är jag svensk? Jag känner mig svensk eftersom jag är född och uppväxt här, är svensk medborgare, talar svenska. Jag är ju även blond och blåögd, men det finns det många miljoner andra människor världen över som också är, så det kanske inte är den största anledningen. Jag firar jul, midsommar och påsk. Jag tycker att det är självklart med gratis skolmat och fri skolgång, precis som det är lika självklart att man törs säga vad man tycker och tänker. Jag tror på demokrati.

Tycker ni att dessa exempel känns typiskt svenska? Finns det verkligen inga andra människor som är som jag? Jo, det gör det. Det finns människor över hela världen som tror på demokrati, som är blonda och blåögda. Det finns säkert tusen andra saker, som jag inte kommer på just nu. Svenskar är unika, samtidigt som vi är precis som alla andra.

En sak som gör att jag inte känner mig som en "typisk svensk" är att jag tycker att man har rätt att tro att man är något. Gör man någonting bra ska man få vara stolt över det och inte behöva trycka ner sig själv bara för att det finns de som skulle bli avundsjuka på en. So what?! Har man talang ska man få visa den, har man sjukt vackra ben ska mna visa upp dem och har man lagat en god middag får man skryta lite över sina kulinariska egenskaper.

Om vi skulle leva efter det "typiskt svenska" tro jag att vi skulle få leva på 1300-talet. Jag har sagt det många gånger förr men det tål att sägas om och om igen: världen förändras, så även Sverige. Så även vi. Acceptera det och acceptera att alla inte är och ser ut som du. Acceptera inte att folk inte tar dig på allvar. Acceptera inte diskriminering och hets mot folkgrupp. Acceptera inte elaka fördomar och rasism.

Tisdag

Sitter och väntar på att Idol ska börja och är grymt godis- eller chokladsugen. Åh. Har inget av dem hemma, vilket egentligen är bra. Köper i princip aldrig hem godis, kakor etc. för då vet jag att jag kommer att äta av det om jag är sugen. Så istället för godis får det bli lite jordgubbskräm och och en kiwi sen. Det är också gott.

Jag och Johan kollade på en lägenhet förut idag. Den vi skulle kolla på förra veckan var redan tagen och den här kommer vi nog inte få heller, eftersom vi inte kan flytta in förrän 1:a december. Lite synd, för den var väldigt fin och stor och låg väldigt centralt. Aja. Bara att fortsätta leta, håll tummarna för oss!

Puss.

Kolla in det här!

Säljer en av mina fina väskor på Tradera; http://www.tradera.com/auction/viewitempage.aspx?aid=118780113

Gå in och buda lite ;)

Den kom tillbaka - med dunder och brak!

Jag talar om förkylningen. Vaknade vid 5-snåret imorse och det kändes som att mitt huvud skulle sprängas. Halsen kittlade och jag var tvungen att snyta mig ett tiotal gånger innan jag till slut kunde somna om. Hade ställt väckaren på 08:31 men orkade inte gå upp förrän vid halv elva. Så jäkla trött, i hela kroppen. Blev ingen föreläsning för mig idag, måste lära mig att lyssna på min egen kropp för en gångs skull. Har varit förkyld sedan i onsdags och ändå gått till skolan och aktiverat mig varje dag. Idag är det en vilodag, imorgon också.

Har fixat lite med min scrap book idag :) Saknar London och mina gullisar.

Puss.


Ett, två, tre - byxor!

Mitt i all valyra så har jag ju shoppat lite också. Oops...

Det blev tre par byxor, från Circus Sale. Priset? Totalt 130 kr.


¨

Jeans, Cheap Monday



Byxor med hög midja, Monki



Kostymbyxor, Monki

Rasism och yttrandefrihet är INTE samma sak - punkt.

Synd att det finns så många lättpåverkade och dumma människor i Sverige. Människor som inte kan se SD:s verkliga karaktär. Människor som accepterar rasism och anser att det är samma sak som rätten till yttrandefrihet. Rasism är fel och det finns åsikter som är fel och som inte borde få finnas. Att tycka rätt är att tycka att det är fel med rasism. SD kan säga vad de vill, men i grund och botten är de rasister. Det spelar ingen roll hur finputsad deras yta är i media. Så här står det på deras hemsida:

"Sverigedemokraterna betraktar nationalitetspolitik, biståndspolitik, flyktingpolitik och invandringspolitik som en helhet. Inom detta område finner vi att en alltför stor invandring på ett allvarligt sätt har kommit att hota den svenska nationella identiteten och sammanhållningen i landet."

Jag har väldigt svårt att förstå hur Sverige på ett allvarligt sätt hotas av invandring. Världen och samhället förändras hela tiden. Den svenska identiteten och sammanhållningen hotas inte av att några råkar heta Mohammed och vara födda utomlands. Jag tror knappast att Storbritanniens identitet och sammanhållning försämrades av att jag bodde där. Mångfald är positivt. Rasism bygger på rädsla. Man är rädd för det man inte är van vid. Har svårt att tro att alla som är medlemmar i SD är "rena" svenskar. Skulle vilja se deras släktträd. Tycker t.ex. att Jimmie Åkesson inte ser speicellt svensk ut.

Har funderat ett tag på att engegera mig politsikt, åtminstone under studietiden. Om jag väljer att arbeta som journalist vet jag inte riktigt om det är så "bra" att vara politiskt aktiv, eftersom man som journalist ska vara neutral och objektiv. Samtidigt vill man ju visa vad man står för, men det kan man göra på flera olika sätt.

Har också sett kommentarer om att det är "töntigt" och "löjligt" att klä sig i svart idag, för att visa sitt missnöje över att SD kom in i riksdagen igår. Det som är töntigt och löjligt är att rösta på SD och gå på deras strategi. De kommer inte att ta något jävla ansvar för Sverige, varför är det så förbannat svårt att förstå det?!

Valvaka

Idag röstade jag för första gången! Det kändes bra, riktigt bra. Äntligen kan man vara med och göra rätt för sig och göra sin röst mer hörd. Hoppas att det går vägen nu.

Kollar valvakan på SVT nu. Det är sjukt obehagligt att SD ser ut att komma in i Riksdagen. Usch. Fy fan. Jag skäms över Sverige, hur tänker vissa egentligen?! Har ni ingen skam i kroppen? Eller har ni tappat bort hjärnan? Tänk lite, snälla! Fast nu är det för sent. Tyvärr har SD en partiledare som är riktigt bra på att tala och är en grymt bra debattör. Synd att folk inte ser igenom fasaden. Stackars er och stackars oss andra, som antagligen får lida för det nu.

Och det kittlar fortfarande i min hals, som aldrig förr. Hostan är kvar också. Orkar inte mer av det nu :( GAH! Förhoppningsvis kan jag få en god natts sömn inatt och må åtminstone lite bättre imorgon.

Vi var i Boden

Boden - been there, done that! Idag gjorde vi travet. Om det inte var för en mesig kusk hade vi fått åtminstone fem rätt och 350 kr var i plånboken! Hm. Om vi hade fått sex rätt hade vi åkt hem ca 85 000 kr rikare, vardera alltså. Sweet! Nu blev det inte så. Aja, mysigt ändå, bortsett från min jävla förbannade hals. Vi hade med oss fika, varm choklad bl.a. :) Fick äntligen till panoreringsbilden till Digitalfoto också. Yes!! Här kommer några hästiga bilder:















Sena kvällstankar

Det är stunder som dessa man inte ska blogga. Men det skiter jag fullständigt i. För jag lär mig inte alltid av mina misstag, trots att jag vet hur det brukar bli.

Varför följer jag med till en fest jag inte alls är peppad för? Jag vet ju att jag kommer att anstränga rösten för mycket och sedan framstå som osocial och otrevlig. Finns säkert människor som har den bilden av mig. Synd för er. Tyvärr bryr jag mig, ibland. Stunder som dessa vill jag bara umgås med en viss person, men då får man väl skit för det också. Men synd för er, igen. Synd att ni inte har en sådan person i ert liv. Blir så irriterat på tjejer som måste bitcha mot en för att man har pojkvän och sedan vara äckligt trevlig mot min pojkvän. Hu. Kanske har missuppfattat just denna situation, men det är väl inte mitt fel att jag uppfattar en person som otrevlig när man får en sådan blick och attityd riktad mot sig? Att det dessutom finns folk som slutar umgås med en för att man skaffar pojkvän känns ju också lite underligt. Och irriterande. Är det vänskap? Att man inte unnar sin kompis en pojkvän? Är man tråkig för att man skaffar pojkvän? Jag är tydligen tråkig, men inte han. Varför är det så? Kanske har jag missuppfattat även detta, jag hoppas det, men just nu verkar det som att jag har rätt. Kanske är jag feg som inte "orkar" ta tag i situationen (just nu) men vad ska jag göra? Vet ju inte vad jag har gjort, helt ärligt. Är ju sällan ens fel att två träter, men jag vet faktiskt inte vad jag skulle kunna ha gjort. Tala om det för mig i så fall.

Att jag sedan gick hem i höstkylan gör ju knapapst saken bättre. Kommer nog inte vara bättre i halsen imorgon. Hostan är säkert kvar. Man kan ju alltid hoppas att det blir bättre, men jag kan inte vara positiv hela tiden. Det går inte. Varför ska man vara det? Vad är det för mening med det? Varför förstår inte folk att jag blir irriterad på saker jag inte kan göra något åt just för att jag inte kan göra något åt det?! Orka vara så äckligt glad, trevlig och positiv hela tiden. Det känns så falskt.

Imorgon ska jag rösta. Om inte rätt parti vinner blir jag besviken på svenska folket. Hoppas att ni har lite vett i kroppen, rösta rätt imorgon.

Hej så länge. 

Very annoying!

Jag är så jävla trött på den här jävla förbannade hostan!! Det har kittlat i halsen hela dagen, precis hela dagen. Har ONT i halsen också. Har haft ont i halsen sen i onsdags någonting men igår bröt hostan ut också. Suck. Jag hatar detta!

Mmmmmmmmmmmm!



Gårdagens middag - dagens lunch! :)

Och tänk att det faktiskt var Johans idé att vi skulle äta pizza till middag igår. Yay!

Ikväll blir det leverbiff och ris. Puss!

Ny header!

Har gjort min nya header lite mer personlig, vad tycks? Är ganska nöjd, faktiskt. Inte precis som jag hade tänkt det, men det får duga :)


Ny design!

Hittade en ny, snygg design till min blogg, här: http://www.blogghjalp.se/blogg-mallar

Får se om jag behåller den eller fixar en ny. Just nu får det vara bra med den här!

London Calling: Juni 2009

Tänkte att det kanske är dags att ta upp mina återblickar på London. Sist jag blickade tillbaka här i bloggen var det från Maj 2009 och därför passar det väl bra att fortsätta med Juni 2009?

I juni förra året var det dags för lille F att döpas. Jag och Thea följde med ner till mormorn och morfarns mysiga hus på landet (ca 2 timmar söder om London) för att hjälpa till med servering och barnpassning. På lördagskvällen, när "festen" var slut, gick vi på puben och drack några Pimm's för mycket... det låg nämligen en pub ca 2 minuters gångväg ifrån huset. Hihi. Där träffade vi två överförfriskade tjejer som bjöd med oss till ett bröllop som vi vålgästade, fast det gick snällt till, hoho. Vi hade en skitkul kväll!

I juni fick jag även reda på att jag skulle få följa med familjen P på semester till Portugal! Jag var väldigt glad över det :)

Firade midsommar utomlands för första gången, på fredagskvällen på en pub i Camden (där jag träffade en väldigt intressant person som jag sent kommer att glömma) och på lördagen i Hyde Park med Små Grodorna och annat trevligt!

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.9808997

Enjoy!

Emigrera till Finland eller Japan, någon?

Kikar lite på "Debatt" på SVT. En anhängare av SD undrade om det finns några fördelar med ett mångkulturellt samhälle och om det finns några exempel på ett mångkulturellt samhälle som faktiskt funkar. Eh? Han sa sedan att det brukar gå bra för de länder som inte är mångkulturella, som t.ex. Japan och Finland. Jaha? Men flytta dit då! Eller dra till pepparn växer. Jag har väldigt svårt att komma på ett land som inte är mångkulturellt, där det inte bor en enda invandrare. Jag var invandrare när jag bodde i London, men jag tror inte att någon främlingsfientlig person skulle ha velat utvisa mig. Varför inte? Jo, för att jag är blond och jag kan dessutom deras språk, engelska. Tror inte heller att någon skulle vilja utvisa alla norrmän, danskar och finnar från Sverige. Varför inte? De är ju inte svenskar, eller hur? Det är tydligen skillnad på folk och folk. Om man råkar vara född med fel hudfärg så är det tydligen inte okej, men om man är blond och blåögd och ogillar det man är rädd för så är det helt okej. Det är tydligen utseendet som räknas, inte ens handlingar. Ska det vara så?

Det är ganska äckligt med trångsynta och främlingsfientliga människor. Slår vad om att de åker på semester lite nu och då, förväntar de sig att bli väl mottagna då? Antagligen, de är ju svenskar. Vad är det som säger att vi är bättre än alla andra? Om du inte vill beblanda dig med människor som inte är som du - varför inte bosätta dig under en sten?

Detta var några tankar som uppstod och som jag var tvungen att plita ner. Enjoy!

Bra start!

Modo vann med 2-0 borta mot Brynäs ikväll!! :) High five! Vilken bra start på hösten.

Jag har också fått en bra start på hösten och tänker fortsätta i samma spår. Jag ska vara ambitiös och seriös, målmedveten och försöka tänka smart. Måste komma igång med läsning lite bättre den här terminen och försöka att ta en sak i taget. Vill inte stressa sönder mig, men vill ändå försöka hålla ett högt tempo.

Just nu sitter jag och tittar på debatten i TV4. Har redan bestämt mig för vad jag ska rösta på, men intressant ändå. Det är faktiskt kul med politik! Synd bara att så många mest ägnar sig åt att smutskasta varandra.

Imorgon ska jag försöka ta det ganska lugnt, läsa kurslitteratur och kanske ta en promenad. Har ont i halsen och känner mig lite dassig, men ska försöka vila upp mig under morgondagen. Jag och Johan ska kolla på en lägenhet också :) Den är ganska liten, men kanske kan vara något ändå? Vi får se, är kul att kolla i alla fall.

Puss!

Forza!

Ikväll drar Elitserien igång på allvar! :) Modo ska ta sig an Brynäs på bortaplan. Spännande. Vågar inte tippa egentligen, men jag vill ju tro att det blir åtminstone slutspel i år. Tror att det blir bra med Challe som coach, det är jag övertygad om.

Vardagslyx!

Hittade en liten outlet nere vid Hemmakväll, Circus Sale, som hade 75-90% rea på Monki, Weekday och Cheap Monday. High five! Jag blev endast 120 kr fattigare och gick hem med fyra plagg + ett diadem (gratis btw). Rätt så nice, eller hur? Här är mina inköp (klicka för större bilder):


       

Från vänster: kjol från Weekday, linne från Weekday, chinos från Cheap Monday, t-shirt (oversize på mig) från Weekday.









Foto och tidningsredigering

Igår skulle vi visa upp och berätta om bilderna vi tagit till kursen Digitalfoto 1. Fick inga direkta anmärkningar på mina bilder förutom att jag hade missat att det var solljus och inte "glödlampa" på en bildserie. Det hade jag misstänkt själv också, haha, så när jag kom hem tog jag en ny direkt. Har bara en bild kvar att få till, sedan är jag helt klar med den uppgiften. Vi fick även nya uppgifter, ska bli kul att fota dem! Vi gick igenom ljus och olika sätt att komponera bilder igår. Intressant!

Tidigare på tagen hade vi tidningsredigering på schemat. Är nästan helt klar med mina sidor där, är en del smågrejer som jag ska pyssla lite till med. Har fått mycket bättre kläm på programmet nu också, känns bra. Är kul att redigera! Ser fram emot kursen Tidningsredigering 2 som jag ska börja läsa i november.

Idag har vi en kort föreläsning i Medieteori 2 and that's it! Känns bra, eftersom jag är sjuk. Vaknade upp med svullen hals imorse, så ska smita förbi Apoteket innan jag cyklar upp till skolan. Sen bär det av till Biblioteket för att hämta ut en bok jag beställt och sen hem igen och se Top Model och bara chilla. Är ju Idol ikväll också, det vill jag inte missa! Kunde inte se det igår, så får kanske göra en catch up på TV4 Play eller nåt.

Ska strax gå och kolla till min tvätt och sen blir det nog lite The Sims 3 eller läsning och sen lunch.

Puss!

Din röst kan både hjälpa och stjälpa - snälla, tänk efter lite!

Om en vecka är det dags igen. Det är Val 2010 och jag får för första gången göra min röst hörd på riktigt. Har sedan några veckor tillbaka bestämt mig för hur jag ska rösta. Jag ska rösta rätt. Förhoppningsvis är jag inte ensam om det. Jag hoppas också att de så kallade soffliggarna för en gångs skull får tummen ur och hjälper till att få någon ordning på torpet. Även en blank röst är ett ställningstagande. Däremot kan en blank röst vara SD:s draghjälp raka vägen in i riksdagen. En blank röst som kan markera missnöje och att "det blir ju ändå ingen skillnad" eller "same shit different name", liksom. En blank röst är en röst, men egentligen är det väl samma sak som att inte rösta? Man tar inte ställning. Man vågar inte välja sida, vågar inte stå för det man tycker. Det är så jävla enkelt att ligga där på soffan och låta andra göra grovjobbet. Att bara tänka på sig själv. Då vill jag säga: tänk efter lite! Valet handlar inte om hur just du kommer att påverkas av resultatet. Även om du inte kommer att få det sämre eller bättre, så finns det ju andra människor vars vardag och levnadsstandard är helt beroende av om du väljer att gå höger eller vänster, välja rött eller blått. Det kan vara stor skillnad.

Det finns också människor som helt enkelt blir diskriminerade bara genom att vara sig själva. De blir (miss)bedömda utifrån sin hudfärg, sexuella läggning, ursprung, religion, sitt namn och sina intressen. De utmålas som terrorister och som ett hot mot det som är typiskt svenskt. Det skrämmer mig, att det faktiskt finns människor som har dessa åsikter. Åsikter som bygger på rädsla, osäkerhet och ibland ren och skär ondska. Utåt sett påstår de sig värna om familjen, skolan och äldreomsorgen. Precis som alla andra. Skillnaden här är att de värnar om "kärnfamiljen", mamma blond, pappa blond, dotter blond och son blond. Blåa ögon. Hetrosexuell. Volvo, villa och vovve. Här finns inte plats för det som sticker ut, som är uppfriskande, nytänkande och berikande.

Har även hört rykten om att det finns de som vill minska gränsen för att få göra abort till åtta veckor. Åtta veckor! På lite drygt två månader ska man alltså hinna upptäcka att man överhuvudtaget är med barn, ta till sig det och sedan bestämma sig för om man ska behåll barnet eller inte. Vad händer om det redan har gått åtta veckor, om det redan är för sent? Tänk om man har blivit våldtagen av en muslim (ja, det är ju klart att det är de som våldtar våra perfekta, svenska flickor) och blivit gravid. Ska man göra ett undantag då? Det är ju trots allt ett liv, men han/hon kommer ju att växa upp till en terrorist och islamera hela Sverige. Eller hur?

När (inte om!) du går och röstar nästa söndag, tänk efter lite. Tänk på någon annan än dig själv. Bara för att du får lite bättre av att rösta si eller så, tänk om du var i någon annans skor. Som inte har samma möjligheter att förändra sin tillvaro till en lite drägligare sådan på egen hand, på grund av sin uppväxt och bakgrund. Det finns de som har det sämre än du och den 19:e september kan du ge dem en hjälpande hand. Gå och rösta och gör lite rätt. För allas skull.


Kärlek.










En lördag med blandad kompott, helt enkelt.

Igår överraskade vi Johan med pannkakor. Han blev kidnappad med ögonbindel och allt. Det var kul! Gött med pankisar. Speciellt med glass, grädde, sylt och bär till. Blev mätt. Lyckades dock klämma mig lite chips också. Inte nyttigt, men gott. Blir onyttigheter ikväll också i form av vin (vitt och rosé, köpte två miniflaskor), cider och något slags snack, typ chips eller ostbågar. Har inte bestämt mig för vad jag är sugen på än och vad mina klasskamrater kan tänkas vara sugna på.

På stan var det full rulle i valstugorna, fick en kokbok av Moderaterna. Gött. Sen gick jag och språkade med Miljöpartiet, de bjöd på muffins och bullar. Gött! Lite drygt en vecka kvar till valet nu, det märks. Alla partier går på högvarv.

Har förresten gått och blivit med systemkamera också - sweet! Har lekt lite med den idag, fotat mina fina skor bland annat. På tal om skor så blev jag kär i några par i Gallerian idag. Åh. Måste ha ett par nya svarta höst-/vinterskor. Det får bli nästa "löning", eller nåt.

Snart ska jag se Sverige - Danmark på TV, heja Sverige!

Kanske ska äta någon slags lunch också? Ja.

Puss!

Freeedag idaaag!

Idag fyller Johan år :) Han fick ett presentkort på en halvkroppsmassage från mig, uppskattat! :)

Ikväll blir det lite mys och bus, hoho.

Puss!

Sunshine!

En riktigt härlig dag ute idag. Har dock spenderat en stor del av dagen inomhus, med att diskutera hermeneutik och annat. Var ett ritkigt trivsamt seminarium som vi hade. Intressant.

Ikväll är det min favoritkurs, Scenisk Beredskap - high five!

Lägenheten var jättefin, öppen och ljus. Balkong fanns det också, plus tvättmaskin och torktumlare. Riktigt nice, alltså.

Aja. Snart dags att fixa någon slags mat innan jag trampar upp till skolan igen.

Puss!

Uppochner-onsdag

Idag har vi kämpat på med tidningsredigering. Var ganska frustrerande före lunch, förstod mig ju inte allt på en gång, då blir jag irriterad. Efter lunch fick vi en uppgift, vi skulle "härma" en tidningssida. Gick rätt bra, fast när jag var i princip klar och skulle spara allt gick det inte. Det blev "error" och så försvann allt. Gah! Som tur var gjorde det inte så mycket eftersom det bara var träning. Hoppas det funkar bättre när vi ska göra våra inlämningsuppgifter...

Fick reda på att vi får komma och kolla på en lägenhet också! :) Vi ska dit och kika imorgon efter skolan. Är två före oss i kön, så vet inte riktigt hur stor chans vi egentligen har att få den om vi vill ha den, men förhoppningsvis kan vi knipa den ;) Håll tummarna!

När jag gick hem från skolan språkade jag med Hanna, det var riktigt nice! :) Måste göras om snart ju.

Glömde dock att jag skulle ha hämtat ut en kamera innan jag gick hem... suck! Så jag knallade tillbaka till skolan i tron av att klockan var 15:45, men när jag kom till skolan var den ca 17:05 och då hade Servicecenter precis stängt. Typiskt! Såg fel på min klocka, den är lite lurig. Aja, får fota på måndag istället, bilderna ska ju vara klara till på tisdag kväll.

Den 12:e november ska jag och Jenny på fredagsfinalen av Idol i Luleå! :) Det kommer att bli grymt skoj!

Snart är det läggdags. Jag är TRÖTT! Och kramsugen. Tur att Johan är här :)

Puss.

Vitbalans

Ett litet smakprov på min fotorunda idag. Kameran dog hastigt och (inte) lustigt, så hann inte med allt jag hade tänkt. Ska fota lite mer imorgon, på torsdag eller på fredag. Vill ha det gjort innan helgen. Är intressant hur viktigt det är med ljuset när man fotar. Tänkte sällan på det förut, men nu har man verkligen fått sig en "tankeställare", eller nåt.




Vitbalans: "Solljus"



Vitbalans: "Glödlampa"



Vitbalans: Manuell


Heja Sverige!

Kom igen nu Sverige, ös in massor med mål mot San Marino. Lär behövas en bra målskillnad i den här gruppen, det blir svårt att knäcka Holland.

Idag: fotografering!

Ska fota bilder till fotokursen idag, tror det blir bra. Är kul att fota :) Vädret är på min sida också, det gillas. Ska strax knalla upp till skolan och hämta ut kameran som jag har bokat.

Puss!

Mat-tips!

Här kommer ett recept på "bön-mojs". Från mig till er.

Koka ris och häll sedan över en burk med Heinz vita bönor i sås. Övriga ingredienser kan t.ex. vara majs och morötter. Gott!

Coming up: fullbokad vecka!

Imorgon ska jag på möte och framföra min idé :) Håll tummarna för mig. Tror att det skulle kunna bli något bra om jag lägger manken till. På eftermiddagen vankas det volleyboll, igen! :)

På tisdag måste jag fixa tid hos tandläkaren och sedan fota för full rulle! På kvällen ska jag försöka ta mig iväg till gymmet. På onsdag blir det tidningsredigering som gäller och på kvällen ska vi försöka komma oss iväg och simma lite. Torsdag kommer att gå i medieteorins tecken och på kvällen blir det scenisk beredskap.

Detta var lite av allt som jag har inplanerat. Förutom detta måste jag fortsätta läsa lite kurslitteratur.

Är skönt mör efter dagens volleybollpass. Kommer att sova extra gott inatt, lägg dessutom till att jag har fint sällskap bredvid mig inatt också. Det gillas!

Puss.

Greetings from Norrbotten!



Jag pustar ut efter lite drygt två timmars volleyboll idag. Har varit en riktigt bra helg här i Piteå, den första på länge. Ser fram emot den här hösten, den kommer att bli bra.

Lögardagen

Idag ska jag och Johan på yoga, ska bli kul :) Är en gratis prova-på-lektion, så då passar man ju på, haha! Är ju jättedyrt att gå på yoga annars. På gymmet här har de bara pilates, vilket inte är så fyskam heller, men yoga är klart roligast.

Well, snart är det dags att gå. Cya later.

Puss!

Friday

Idag är det fredag och ikväll ska jag och min favoritgoding göra tacos till middag :) Sen blir det Sverige - Ungern på Challenge. Heja heja! Ska bli kul att se Zlatan i blågult igen, hoppas de gör bra ifrån sig. Please, make me proud.

Ettårsjubileum

Idag har jag bott i min lägenhet i precis ett år! :) Trivs fortfarande bra i den, även om det inte är så stort. Får se hur länge till jag bor kvar här, kommer bli ett sorgligt farväl den dagen vi måste skiljas åt, jag och min lägga.

En onsdag i Piteå

Fotokursen var kul, kände igen väldigt mycket från när vi filmade i våras, så det här ska nog gå bra. Har en hel del bilder som vi ska ha fotat till nästa gång. Får ta och hyra en systemkamera från skolan.

Imorgon kör vi igång med Tidningsproduktion och på kvällen ska jag ha Scenisk beredskap. Ser verkligen fram emot den sistnämnda kursen :)

Nä, nu måste jag iväg och göra lite ärenden. Har fått pengar från CSN nu, så då kan jag gå och handla på ICA. Kunde inte köpa så mycket på Willys sist, eftersom nästan alla mina pengar hade gått åt till räkningar.

Är soligt och fint idag, lite blåsigt dock. Aja, man ska väl inte klaga.

Puss!

RSS 2.0